İletişim Fakültesi öğrencileri 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde üç filmle yarışacak

18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, Kurmaca kategorisinde Ümit Güç’ün “Karıncanın Ayak İzleri”; Adana Kısa Film Yarışması’nda ise Emre Karakuş’un “Efruz”  ve Radyo, Televizyon ve Sinema Yüksek Lisans Programı öğrencisi Batukan Ceyran’ın “Sinema Yaşıyor” adlı filmleri ödül için yarışacak.

“Karıncanın Ayak İzleri”, “Efruz” ve “Sinema Yaşıyor” filmlerinin posterleri

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, bu yıl 30.’su düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde yeniden yer almanın heyecanını yaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda pek çok kategoride yarışan ya da filmleri gösterim seçkilerine alınan öğrencilerimiz, özellikle Ulusal Öğrenci Filmleri ve Adana Kısa Film Yarışmalarında Fakültemize ödüller de getirmişlerdi. 2018’de 25. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, Adana Kısa Film Yarışması’nda Kerem Sürmeli, “Yıkık Kentler Senfonisi” adlı filmiyle Orhan Kemal Birincilik Ödülünü kazanırken aynı yarışmada Ümit Güç ise “Taşköprü’yü Kim Yaptı?” adlı filmiyle Muzaffer İzgü Üçüncülük Ödülüne layık görülmüştü.

2019’da 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda Mehmet Özbek,  “Farklı Ağıllar” adlı filmiyle En İyi Deneysel Film Ödülünü kazanırken Ahmet Keçili “Dede” adlı belgeseliyle Jüri Özel Ödülüne layık görülmüştü. Yine aynı yıl Yusuf Yılmaz ise “Küfe” adlı filmiyle Adana Kısa Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülünü kazanmıştı.

: Ahmet Keçili, “Dede” filmiyle kazandığı Jüri Özel Ödülü’nü alırken (2019)

Birhat Temel, 2020’de 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda “Vaveyla” adlı filmiyle En İyi Kurmaca Film Ödülünü kazanırken aynı yarışmada Ahmet Keçili bu kez “Seval” adlı filmiyle En İyi Belgesel Film Ödülünü kazanmıştı. Son olarak ise geçtiğimiz yıl, 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali sırasında Gülben Arıcı, “Kennedy’nin Doğuşu” adlı filmiyle Adana Kısa Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülüne layık görülmüştü.

Gülben Arıcı, “Kennedy’nin Doğuşu” adlı belgeseliyle Adana Kısa Film Yarışması’nda kazandığı En İyi Film Ödülünü Jüri Başkanı Musa Ak’tan alırken (2022)

Bu yıl 18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde de öğrencilerimiz yarışmalardaki yerlerini aldılar. Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması, Kurmaca kategorisinde Ümit Güç’ün yönettiği “Karıncanın Ayak İzleri”; Adana Kısa Film Yarışması’nda ise Emre Karakuş’un yönetmenliğini yaptığı “Efruz”  ve Radyo, Televizyon ve Sinema Yüksek Lisans Programı öğrencisi Batukan Ceyran’ın yönetmenliğini yaptığı “Sinema Yaşıyor” adlı filmleri yarışacak.

Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nın jüri üyeliğini yönetmen ve oyuncu Barış Atay, Diyarbakır Kısa Film Festivali Direktörü Serhat Gönen ve yönetmen ve yapımcı Vuslat Saraçoğlu; Adana Kısa Film Yarışması’nın jüri üyeliğini ise akademisyen Bülent Özkam, oyuncu Mine Çayıroğlu ile yönetmen ve oyuncu Savaş Satış yapacaklar. Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması’nda dört kategoride 15.000’er TL, Adana Kısa Film Yarışması’nda ise 10.000 TL En İyi Film Ödülü verilecek.

30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’ne dair güncel gelişmeleri festivalin resmi internet sitesi üzerinden takip edebilirsiniz.

İletişim Fakültesi Kurumsal İletişim Birimi

Haber: Doç. Dr. Aydın ÇAM