Çukurova Siyasal İletişim Sempozyumu düzenlendi

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesinde düzenlenen Çukurova Siyasal İletişim Sempozyumuna ülke çapında birçok üniversiteden akademisyenler ve uzmanlar katıldı. Siyasal İletişim, Kamusal Alan, Siyasal Kampanyalar, Seçimler ve Siyasal Aktörler gibi pek çok konuda sunumlar ve tartışmaların yapıldığı Sempozyuma akademik personel ve öğrenciler katıldı.

ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül ve İletişim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Yasemin Özkan Berksun’un açılış konuşması ile başlayan Sempozyum, Onur konuğu olan Prof. Dr. Eser Köker ile davetli konuşmacılar Prof. Dr. Tanju Tosun ve Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun’un konuşmalarıyla devam etti.

Açılışın ardından Sempozyum,

- Siyasal İletişim Kamusal Alan ve Medya/Yeni medya,

- Post Dönemlerde Siyaset ve Özne,

- Siyasal Kampanyalar ve Popülizm,

- Seçimler ve Siyasal Aktörler ana başlıklarının altında 4 ayrı oturumda gerçekleştirildi.

ÇÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Onur Dursun, Doç. Dr. İlker Özdemir, Doç. Dr. Ayşe Aslı Sezgin Büyükalaca ve Doç. Dr. Çiğdem Yasemin Özkan Berksun’un moderatörlüğünü üstlendiği oturumlarda;

- Giresin Üniversitesinden Prof. Dr. Necdet Ekinci, Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Gürbüz

- Atılım Üniversitesinden Doç. Dr. Seçil Toros,

- Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Emre Toros, Dr. Öğr. Üyesi Emel uzun Avcı, Murat Özdemir,

- Mersin Üniversitesinden Doç. Dr. Ahmet Taylan,

- İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinden Berkay Yıldırım,

- Ortadoğu teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Kürşad Ertuğrul,

- Anadolu Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Ceyhan,

- Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinden Doç. Dr.  Yelda Erçandırlı,

- Gaziantep Üniversitesinden Doç. Dr. Süleyman Şahan,

- Ankara Üniversitesinden Dr. İsmail Uğur Aksoy, Prof. Dr. Halise Karaaslan Şanlı

- Ege Üniversitesinden Doç. Dr. Şadiye Deniz, Doç. Dr. Yurdagül Bezirgan Arar

- Süleyman Demiral Üniversitesinden Doç. Dr. Nalan Ova,

- Tarsus Üniversitesinden Mehmet Doğan,

- Dokuz8Haber’den İsmail Sarp Aykut sunumlarını gerçekleştirdiler.

Seyircilerin soruları ile konulara dahil olduğu, geçmişten günümüze değişim ve dönüşüme uğrayan siyasal iletişim, siyasi akımlar ve medyanın rolü üzerine verimli tartışmaların gerçekleştirildiği sempozyum sonrasında konuşmacılara katılım belgesi takdim edildi.

2-3 Mayıs 2024 tarihinde başlayan ve gün boyunca devam eden Sempozyum, gerçekleştirilen Çalıştay toplantısı ile sona erdi.