ÇÜ İletişim Fakültesine Engelsiz Üniversite Bayrağı ve Program Nişanı Ödülü

Her yıl Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi iki ödül kazandı. Fakülte, Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik kategorisinde Mavi Bayrak ödülü alırken, İletişim Bilimleri Bölümü de Engelsiz Program Nişanı kazandı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında düzenlenen 2024 yılı Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Program Nişanı ödül töreninde, 112 üniversiteden yapılan 1709 başvuru içinden 76 üniversiteye toplam 319 bayrak ödülü verildi. Her yıl, Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) olmak üzere üç kategoride verilen Engelsiz Üniversite Bayraklarının yanı sıra, programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına ise Engelsiz Program Nişanı takdim ediliyor.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, bu bayraklardan 228’inin mekânda erişilebilirliğe verilen “turuncu bayrak”, 55’inin eğitimde erişilebilirliğe verilen “yeşil bayrak” ve 36’sının da sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirliğe verilen “mavi bayrak” olduğunu açıkladı. Engelsiz Program Nişanı’nı ise toplam 49 programla 15 üniversite aldı. Çukurova Üniversitesinin toplam 4 bayrak ve bir program nişanı aldığı törende İletişim Fakültesi Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik kategorisinde Mavi Bayrak ve İletişim Bilimleri Bölümü bedensel engellilik grubunda Engelsiz Program Nişanı almaya layık görüldü. Ayrıca ÇÜ Eczacılık Fakültesi, Abdi Sütçü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Diş Hekimliği Fakültesi de Mekanda Erişilebilirlik kategorisinde Turuncu Bayrak Ödülü aldı.

Bayrak ve Program Nişanı alan Üniversite ve Programları görmek için tıklayınız: