Alper Tolga Akkuş “ Sakat Mizah” programında öğrencilerle buluştu

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Yasemin Özkan Berksun’nun icra ettiği “Engelliler ve Medya Dersi Buluşmaları” kapsamında düzenlenen programın konuğu gazeteci ve radyo programcısı Alper Tolga Akkuş oldu.

ÇÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sevda Ünal, Bölüm Başkanları Doç. Dr. Filiz Yıldız, Doç. Dr. İlker Özdemir, Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü Sorumlusu Burhan Kıkvalen, Üniversite Engelli Öğrenci Temsilcisi Mehmet Büyükkeleş, öğretim elemanları, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Program öncesi kısa bir bilgilendirme konuşması yapan Doç. Dr. Çiğdem Yasemin Özkan Berksun, konuklarını selamlayarak sözü Alper Tolga Akkuş’a bıraktı.

Üniversite öğrencilerine yönelik ilk programı olması sebebiyle çok mutlu ve heyecanlı olduğunu belirten Akkuş, programın adının neden “Sakat Mizah” olarak belirlediğine yönelik açıklamalarda bulundu.

Var olan bir durumu gizlemek için başka isimler türetme çabalarını doğru bulmadığını ifade eden Alper Tolga Akkuş, belki de durumu olduğu gibi kabullenmek ve ona göre düzenlemeler yapmanın herkes için en iyi tercih olacağını düşündüğünü belirtti.

Katılımcılardan bolca soru almayı da ihmal etmeyen Akkuş, engelli konuklardan günlük hayatta karşılaştıkları olumsuz durumları seyircilerle paylaşmasını istedi.

Engellilerin toplum içerisinde yaşadığı sorunların temelinde engellilerin haklarının yeterince bilinememesi ve hak olan durumların toplum tarafından bir lütuf gibi sunulması olduğunu, bunun sebebinin ise eğitim yetersizliği ve kanuni düzenlemelerdeki işlevsizliğe dayandığı noktasında ortak bir görüş oluştu.

Program toplu fotoğraf çekimleri ile son buldu.