Erasmus+ CovidEduTDL Projesi’nin “Çoğaltıcı Etkinlik ve Bilgi Günü” düzenlendi

Avrupa Birliğinin Erasmus+ programı tarafından desteklenen “Covid-19 Sonrası Genel Eğitimde Dönüştürücü Dijital Öğrenme (Transformative Digital Learning in General Education Following Covid-19 - CovidTDL)" Projesinin, “Çoğaltıcı Etkinlik ve Bilgi Günü” ayağı Adana Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesinde gerçekleştirildi.

Covid-19 Pandemisi sonrası, dünya genelindeki tüm eğitim kurumları uzaktan eğitime geçmek ve dijital platformları çok yoğun bir şekilde kullanmak mecburiyetinde kalmıştı. Ancak uzaktan ve dijital eğitim platformlarında kullanılan sistemler her ne kadar ihtiyaçları karşılamaya yakın düzeyde olsa da, eğitim verecek olan öğretmenlerin ve öğrencilerin de dijital okuryazarlık ve yeterlilikleri, dijital eğitim platformları kadar önem arz ettiği görüldü. Tam bu noktada, öğretmen ve öğrencilerin dijital yeterlilik düzeylerinin tespiti ve yaşanan sorunların giderilebilmesi için Letonya’nın yürütücülüğünde, Türkiye, İtalya ve Polonya’dan 4 kurumunun ortak çalışmaları sonucu bir el kılavuzu hazırlanması için süreç başlatıldı.

Letonya’dan Rezekne Academy of Technology, İtalya’dan Ecoistituto Del Friuli Venezia Giulia, Polonya’dan Fundacja im. Zofii Zamenhof  ve Türkiye’den Çukurova Üniversitesi Kültürlerarası İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin (KİM) proje ortaklığında çevrim içi ve yüz yüze toplantıları yapılan projenin son toplantısı 25.09.2023 tarihinde ÇÜ İletişim Fakültesi Radyo,  Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanlığında, ÇÜ Kültürlerarası İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinden (KİM) Merkez Müdürü ve Proje Ülke Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilmişti.

Projenin, “Çoğaltıcı Etkinlik ve Bilgi Günü” ayağı ise 24 Nisan 2024 tarihinde Adana Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesinde gerçekleştirildi.

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı ve CovidEduTDL Projesi Kurumsal Koordinatörü Prof. Dr. Muzaffer SÜMBÜL ile Proje Takımı Üyesi Rifad KOLAŞİN sunum yaptığı etkinliğe, Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Şahin KARAKAŞ, Adana İl  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birçok eğitim kurumunun yöneticileri ve okul öğretmenleri katıldı.

CovidEduTDL projesinin amacı, fikri çıktıları hakkında bilgilendirme ve pandemi neticesinde uzaktan eğitim uygulama süreci ile ilgili bilgi paylaşımı yapıldığı sunum sonrası, katkılarından dolayı Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Mehmet Şahin KARAKAŞ ile Okulun Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Oğuzhan KARAKOÇ’a Proje Koordinatörü Prof. Dr. Muzaffer SÜMBÜL tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.