Haberler

...

Çukurova Üniversitesi 6 Şubat Depremlerinde Yitirdiği Canlarını Andı

Çukurova Üniversitesi Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin seneyi devriyesinde hayatını kaybeden 47 canı için bir dizi anma programları düzenledi. 

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları, Adana Milletvekillerinden Ayhan Barut ve Faruk Aytek, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, personel ve öğrencilerin yoğun katılım sağladığı anma töreninde Yasin-i Şerif okundu, dualar edildi. Ardından, depremde yaşamını yitiren 47 can için 47 çınar fidanı toprakla buluştu. Can suyu verildi.

Sonrasında ÇÜ Kongre Merkezinde devam eden anma programına, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları, Adana Mülki İdare  Amirleri, Millet Vekilleri, Sanatçı Sema Akbel, Gazeteci Belkıs Aktürk, İş İnsanları, Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitirenlerin biyografilerinin yer aldığı film izlendi.

Ardından 47 Can için temsili yoklama yapıldı. Salonda bulunan öğrencilerin bir ağızdan “Burada” diye ses vererek kardeşlerinin sonsuza kadar kendileri ile birlikte yaşayacaklarını haykırdığı anlarda göz yaşları sel oldu.

Prof. Dr. Meryem Tuncel: “Paha biçilmez bir değer olan genç evlatlarımızı yaşadığımız bu yıkıcı afette kaybettik.”

Kürsüye çıkarak konuklarını selamlayan Prof. Dr. Meryem Tuncel, 6 Şubat depremlerinde Çukurova Üniversitesi olarak her biri paha biçilmez bir değer olan genç evlatlarını bu yıkıcı afette kaybettiklerini belirtti. Prof. Dr. Tuncel. “Hayatlarının baharında yitirdiğimiz bu pırıl pırıl evlatlarımızı asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Her biri ulu bir çınar gibi üniversitemizde yaşamaya devam edecekler,” diye aktardı.

Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinde Çukurova Üniversitesi’nin bölge halkı için aldığı sorumluklara değinen Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, depremlerden yara alarak kurtulmuş çocukların iyileşme ve rehabilitasyon süreçleri için ön ayak olduğu ve kurulmasında öncülük ettiği Çocuk İyilik Merkezi’nin yaptığı faaliyetlere değindi.

“Onlar bizim canlarımız,” diyen Prof. Dr. Meryem Tuncel, depremzede çocuklarımızın tekrar hayata katılmaları içim kurulan Çocuk İyilik Merkezi’nin bilim ışığında hizmet etmek için atılan adımların ürünü olduğunu belirtti.

“ÇOİM, Çocuklarımızın iyiliği için atılan önemli bir adımdır”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesi ile birlikte ÇÜ Sanayi İşbirliği Vakfı, Türk Pediatri Kurumu, Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği ile Amerika’da bulunan Türk Dernekleri Birliği gibi kuruluşların kurucu ortağı olduğu projenin çözüm ortakları arasında ise Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği, Ortopedik Protez ve Ortezciler Derneği, Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği ve Çocuk Ortopedisi Derneği gibi önemli kurum ve kuruluşların bu önemli girişimde yer aldığı belirttiği Çocuk İyilik Merkezi’nin (ÇOİM) toplumumuzun bir araya gelmesinin önemli bir örneği olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Meryem Tuncel: “Bu merkez, zorluklara göğüs geren minik kahramanlarımız olan çocuklara kucak açıyor. Yaşadıkları travmaların gölgesinde, onları sağlıklı, mutlu ve özgür bireyler olarak yetiştirmek için umut ışığı oluyor. Depremde uzuvlarını kaybeden 142 evladımız, bu merkezin şefkatli kollarında yeniden hayata tutunuyor. İsimlerini tek tek sayamayacağımız kadar çok kahramanın emeği var bu iyilik projesinde. Varlıklarıyla bu güzel projeyi hayata geçiren ve minik kalplere dokunan tüm kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz,” diye ifade etti.

Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı depremzede çocukları unutmadı

Çocuk İyilik Merkezine desteğini açıklayan Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı, depremzede çocukları unutmadı. Milli Takımın Tektik Direktörü ve Oyuncuları depremzede çocuklar için getirdiği hediyeleri kendi elleriyle teslim etti.

Törende ayrıca ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel tarafından Çocuk İyilik Merkezi’nin kuruluşu ve sonraki aşamalarında desteğini esirgemeyen kurum ve kuruluşların yetkililerine teşekkür plaketi takdim edildi.

Sanatçı Sema Akbel “Yarım Kalmasın” sergileri ile ÇOİM’e destek oluyor

Prof. Dr. Meryem Tuncel’in KKTC’de düzenlenen Girişimci Kadınlar Zirvesinde konuyu gündeme getirmesi ile başlayan “Yarım Kalmasın” hareketi büyüyerek minik yüreklere umut olmaya devam ediyor.

Sanatçı Sema Akbel Özdemir, Gazeteci Aktürk, Aydın’dan Girişimci İş Kadını Özlem Nimet Erkul, Mersin İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) Başkanı Mürvet Beydağı gibi önemli birçok kuruluşun destek verdiği  “Yarım Kalmasın” hareketi ile, Sema Akbel Özdemir’in fikirleri ile hurdalar Sanat Eserine, buradan gelen gelirlerde depremzede çocuklara umut oluyor.

Bu hedefle yola çıkan “Yarım Kalmasın” hareketi, son sergisini Çukurova Üniversitesi’nin 6 Şubat Depremi Anma Programı Kapsamında ÇÜ Kongre Merkezinde sergiledi.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği sergi, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ve konukları tarafından tek tek gezildi.

Büyük beğeni toplayan eserin tüm gelirleri Çocuk İyilik Merkezine bağışlandı.