ÇÜ İletişim Fakültesi 2022-2023 Mezunlarını Uğurladı

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemi mezunlarını 11 Temmuz Salı günü, ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen mezuniyet töreni ile uğurladı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardında Cumhuriyetimizin 100. Yılı  vesilesi ile hazırlanan “100. Yıl Temalı İletişim Fakültesi’nin 2022-2023 Mezuniyet Klibi” izlendi. Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen mezuniyet töreni eş zamanlı olarak ÇÜ İletişim Fakültesi Resmi Youtube kanalından da canlı yayınlandı. Törene, ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan, İletişim Fakültesi Dekan yardımcıları Doç. Dr. Serkan Bulut ve Dr. Öğretim Üyesi Özge Nilay Erbalaban Gürbüz, fakülte dekanları, İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencisi Fikret Öz unutulmadı

6 Şubat depreminde kaybettiği canlarını unutmayan ÇÜ İletişim Fakültesi, yitirdiği Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencisi Fikret Öz’ü de anmayı ihmal etmedi. Fikret Öz’ü temsilen sahneye ve Amfi girişine, içerisinde Fikret Öz’ün bulunduğu bir fotoblog konulurken Öz ailesi de onur konuğu olarak törende yerini aldı.

Melek Aydın Koçhan, 2022-2023 ÇÜ İletişim Fakültesi Dönem 1’incisi oldu

Mezun öğrenciler adına konuşmasını gerçekleştiren ÇÜ İletişim Fakültesi 2022-2023 Eğitim Dönemi 1’incisi Melek Aydın Koçhan, “Ben sadece 3 hafta ilkokula gidebilmiş bir annenin kızıyım” diyerek, mezun olan tüm arkadaşlarının anne ve babalarını kutladı. Koçhan, “Canım ülkeme, mesleklerin korunduğu bir gelecek diliyorum. Çünkü hayallerimizdeki aydınlık yarınlara kavuşmamızın yolu, mesleklerimize sahip çıkmaktan, onları yüceltmekten geçiyor” şeklinde konuştu.

“2023 yılı mezunları iki gururu aynı anda yaşıyor”

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül’ün sağlık sorunları nedeniyle katılamadığı törene, temsilen katılımcılara hitap eden ve Prof. Dr. Muzaffer Sümbül’ün mesajlarını aktaran İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Bulut, sözlerine, 6 Şubat depreminde yitirilen tüm canları ve İletişim Fakültesi Öğrencisi Fikret Öz’ü anarak başladı.

Öğrencilerin mezuniyete erişmesinde emeği geçenlerden başta ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel olmak üzere, üniversite yönetimine, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül ile tüm akademik ve idari çalışanlarına teşekkür ederek sözlerini sürdüren Doç. Dr. Bulut, 2023 yıl mezunlarının iki önemli gururu birlikte yaşadığını belirtti.

Doç. Dr. Bulut, Prof. Dr. Muzaffer Sümbül’ün mesajlarını “Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. ve Üniversitemizin 50. Yılı. Bu yüzden mezuniyetinizin anlamı ve önemi de daha kıymetli. İnanıyorum ki bizler kadar aileleriniz için de büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı… Bu duygularla her birinizi gönülden kutluyor ve mezuniyetinizin yeni başarılara aracılık etmesini temenni ediyorum” şeklinde aktardı.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel gönderdiği mesaj ile mezuniyeti kutladı

Yoğun programı nedeniyle törene katılamayan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in mesajını paylaşan Prof. Dr. Boyan, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in mesajını “Çok yoğun programımdan dolayı, ne kadar çok istesem de, mezuniyet törenine katılamıyorum. Sevgili mezunlarımızı, onları yetiştiren saygıdeğer ailelerini ve değerli öğretim elemanlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel” şeklinde iletti.

“İletişimin gücünü kullanmayan sektör yok”

“Çukurova Üniversitesi’nin 50. Yıl mezunları olarak tarihe geçtiniz” diye sözlerine devam eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan, gelişen dünya ve sürekli yenilenen teknolojiyle beraber iletişimin öneminin de arttığına dikkat çekti. Prof. Dr. Neslihan Boyan, “Sağlıklı iletişim kurabilmek hem kişisel yaşamınızda hem de dünyada artan bir durum haline geldi. Gelişen çağdaş dünyada hiçbir sektör yoktur ki iletişimin gücünden faydalanmasın. Siz iletişimciler hangi sektör olursa olsun, oluşan bir kriz anında çok kilit noktalarda görev alabileceksiniz. Bu rekabetçi ortamda fakültenizde edindiğiniz bilgi, beceri ve donanımı daha üst bir seviyeye taşımakta size düşüyor. Mücadeleyi elden bırakmamak, sizleri hedefe daha da yaklaştıracaktır“ dedi. Prof Dr. Boyan, ÇÜ İletişim Fakültesi akademisyenlerine ve mezunların ailelerine emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Tören, dereceye giren ve mezun olan öğrencilere başarı belgelerinin verilmesinin ardından kep atma töreni ve toplu fotoğraf çekimleri ile son buldu.