Çukurova Üniversitesi “Akademik Personel Ödül Töreni“ düzenledi

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, 2021-2022 yılları içerisinde patent alan, en çok yayın yapan ve yüksek bütçeli projelere imza atan akademisyenleri için ödül töreni düzenledi. Çukurova Üniversitesi tarihinde ilk defa düzenlenen “Akademik Personel Ödül Töreni” Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşti.

Törene, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Milletvekilleri, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel ile aileler katıldı. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise çevrimiçi olarak bir konuşma gerçekleştirdi.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından ÇÜ İletişim Fakültesi İF-Stüdyo’da hazırlanan Çukurova Üniversitesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi Tanıtım Filmi’nin izlendiği törende, ÇÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından piyano dinletisi ve mini bir konser verildi.

“Üniversiteler ve sanayi sektörü ile daha fazla kamu işbirliği hedefliyoruz”

Çevrimiçi olarak katılımcılara hitap eden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, "TÜBİTAK olarak elimizdeki enstrümanları geliştiriyoruz. Bu sayede daha fazla üniversite, sanayi ve kamunun iş birliğini sağlamayı hedefliyoruz. Pandemi ve afet dönemlerinde de daha net gördüğümüz gibi toplum sadece faydalanıcı noktada değil, direkt sürece katkı veren rol alan bir noktada yer almıştır. Aktif rol alan ve emeği geçen tüm akademisyenlerimizi kutluyorum.” diye konuştu.

Sonrasında Kürsüye çıkan Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Çukurova Üniversitesi’nin dünya sıralamasında yukarılarda görmeyi arzuladıklarını belirtti. Vali Dr. Elban, Üniversitelerin ülkeye faydalı insan ve teknoloji yetiştirmek, araştırma yapmak ve bulundukları coğrafyaya katkı sağlamak gibi elzem görevleri olduğunu hatırlatarak ödüle layık görülen akademisyenleri kutladı.

“Çukurova Üniversitesi, parlak ve onurlu geçmişi ile sağlam temeller üzerinde yükselen bir değerdir”

Adana şehri ile bütünleşen, adana denince Çukurova Üniversitesi’nin akla geldiğini hatırlatan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, bilimsel yayınları, projeleri ve patentleri ile Çukurova Üniversitesi’ni başarıyla temsil eden, ülke ve bilim dünyasına katkı sunarak insanlığa hizmet eden akademisyenlerin başarılarını kutlamak için bir araya geldiklerini belirtti.

Prof. Dr. Tuncel, sözlerine “Çukurova Üniversitesi, Kıbrıs’tan GAP’a kadar bölgesel kalkınmaya öncülük etmiş, Çukurova Yöresi başta olmak üzere Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinin önemli bir bölümüne üst düzeyde sağlık, eğitim, araştırma, sosyokültürel hizmet ve katkılar sunan bir üniversitedir.” diyerek başladı. Prof. Dr. Tuncel sözlerini ise “Parlak ve onurlu geçmişi ile sağlam temeller üzerinde yükselen Üniversitemizin hep ileriye ve en iyiye doğru ilerlemeye devam edeceğine yürekten inanıyor bu vesile ile bir kez daha 50. yılımızı kutluyorum. Üniversitemizin başarısına ulusal ve uluslararası düzeyde katkıda bulunan değerli akademisyenlerimize sizlerin huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde noktaladı.

Konuşmaların ardından ödüle layık görülen akademisyenlere ödüllerinin takdim edildiği tören ikram ve hatıra fotoğrafı çekimleri ile son buldu.

İletişim Fakültesi Kurumsal İletişim Birimi