Çukurova Üniversitesi Tanıtım Günleri yoğun bir katılım ile gerçekleşti

Geleneksel hale gelen Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tanıtım ve Tercih Günleri 7-8 Haziran tarihlerinde ÇÜ Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Tanıtım günlerine ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Enstitü Müdürleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda lise, kuruluş, paydaş ve öğrenciler katılım sağladı.

Tercih ve Tanıtım Günleri’nin açılış töreninde katılımcılara seslenen ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, üniversite tercih döneminin sadece bir meslek belirleme süreci olmadığını aynı zamanda öğrencilerimizin geleceğinin de belirlenen bir zaman dilimi olduğuna vurgu yaptı. Çukurova Üniversitesinin yarım asırlık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü ve en güçlü üniversiteleri arasında yer aldığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Tuncel, karar sürecinde öncelikle tercih edilecek programın daha sonra üniversitenin ve bulunduğu şehrin dikkate alınması gerektiğini aktardı.

Sayısal alanda ilk 3 bine giren ve Çukurova Üniversitesini tercih edecek öğrencilere, Çukurova Üniversitesi Sanayi İşbirliği Vakfı tarafından geri ödemesiz burs verileceğinin de müjdesini veren Prof. Dr. Tuncel: “2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda Mühendislik ve Tıp alanlarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Çukurova Üniversitesini tercih edecek öğrencilerimizden sayısal puan türünde İlk 100'e girenlere ayda 10 bin TL, 101 ile 500 arasına girenlere ayda 8 bin TL, 501 ile 1.000 arasına girenlere ayda 7 bin TL, 1001 ile 2.000 arasına girenlere ayda 6 bin TL ve 2001 ile 3.000 arasına girenlere ayda 5 bin TL burs desteği sağlanacaktır.” diye duyurdu.

“Geleceğimi Planlarken”

Rektör Prof. Dr. Tuncel’in konuşmasının ardından, ÇÜ Kariyer Planlama Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Oğuzhan Kırdök tarafından “Geleceğimi Planlarken” adlı bir konferans verildi. Doç. Dr. Kırdök sunumunda, öğrenciler için hayatlarını, tercihlerini ve dolayısı ile kariyerlerini planlamanın ne kadar kıymetli olduğunu çeşitli örnekler üzerinden anlattı. Öğrencilere yönelik planları ile ilgili de sorular soran Doç. Dr. Kırdök, aldığı yanıtlar üzerinden, bu planları için faydalı olabilecek önerilerde bulundu.

Tercih ve Tanıtım Günleri’ne ilgi yoğun oldu

2 gün boyunca ziyaretçilere kapılarını açan ÇÜ Tercih ve Tanıtım Günleri’nde fakülte ve yüksekokulların açtığı stantlarda üniversite adaylarının soruları yanıtlandı. Tercih edeceği bölümlerde kararsızlık yaşayan üniversite adayları, bölüm hocaları ile sohbet ederek fakültelerin ve yüksekokulların sunduğu imkânları öğrenme şansı yakaladı.

Tercih ve Tanıtım Günleri canlı yayınlandı

Çukurova Üniversitesi, il dışından tercih yapacak öğrenciler için de Tanıtım Günleri’ni canlı olarak yayınladı. Tercih ve Tanıtım Günleri’ne fiziki olarak katılma şansı bulamayan öğrencileri de düşünen Çukurova Üniversitesi Yönetimi, ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanlığı işbirliğinde Tercih ve Tanıtım Günleri’ni 2 gün boyunca canlı olarak yayınladı. ÇÜ İletişim Fakültesi yayın ekibi tarafından gerçekleştirilen yayın, eş zamanlı olarak Çukurova Üniversitesi resmi Youtube kanalı, ÇÜ İletişim Fakültesi resmi Youtube Kanalı ve ÇÜ İletişim Fakültesi Resmi Instagram Kanalından canlı olarak yayınlandı.

Aday Öğrencilere “Üniversite Turu” düzenlendi

Tercih ve Tanıtım Günleri kapsamında isteyen öğrencilere ring otobüsleri ile 2 gün boyunca ücretsiz kampüs turu düzenlendi.

İletişim Fakültesi Kurumsal İletişim Birimi