Haberler

...

Çukurova Üniversitesi’nde “Genç Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler” programı düzenlendi

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın üniversitelerle işbirlikleri başlatmak, yapılan faaliyetleri tanıtmak amacıyla “Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler Programı” kapsamında Çukurova Üniversitesi’nde bir bilgilendirme programı düzelendi.

İ. Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programa, fakülte ve yüksekokul dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yurt içi ve yurt dışında desteklediği projeler, eğitimler, burs ve hibeler hakkında detaylı bilgilerin paylaşıldığı programa Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, deprem bölgesindeki çalışmaları sebebiyle video konferans yöntemi ile katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı olarak ülkemizi kalkındıracak projelerine yönelik üniversitelerle ortak hareket etmeyi çok önemsediklerini belirten Dr. Çolakoğlu, en kısa zamanda yüz yüze görüşmeler yapmayı çok arzu ettiklerini belirterek sözü Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Mahmut Göktaş’a bıraktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın personel rejimi ve kamu personeli alım yöntemleri hakkında bilgi veren Göktaş, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda kamu personeli olmayı hedefleyenler için KPSS ve KHK yöntemi dışında bir alım şekli olmadığının altını çizdi.

Mahmut Göktaş, Bakanlıklarının sadece kamu personeli üzerinden işlerini yürütmediğini, Tarım ve Orman Bakanlığı yapısı gereği dışarıdan ilişkili çalıştığı ama kamu personeli sayılmayan personel şekillerinde bulunduğuna dikkat çekti. Proje hazırlama, tarım ekspertizi gibi fazla bilindik olamayan çalışma alanları hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Göktaş,  “‘Ben ticaret adamıyım, memur maaşı bana yetmez. Serbest çalışıp daha fazla kazanmalıyım’ diyenlere tavsiyem, proje hazırlama veya tarım eksperi alanına bakmalarıdır” dedi.

Bakanlıklarının tarım, enerji ve turizm alanlarında hibe sunduğunu belirten Göktaş, bunun için projelerin bakanlıkça uygun görülen şartlarda tamamlanmış olması şartı arandığına dikkat çekti.

İngilizce yeterliliği aranmıyor

Koordinatör Mahmut Göktaş, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yurt dışına burslu öğrenci gönderdiğini ve gönderim şartları arasında İngilizce yeterliliği aramadıklarına özellikle vurgu yaptı. Yurt dışına burslu gönderilen öğrenci kontenjanlarının çoğu zaman yarısından daha az müracaat olduğunu ifade eden Mahmut Aktaş, üniversitelerle işbirliği çerçevesinde düzenlenen bilgilendirme toplantıları sonucunda bu konudaki taleplerin artacağına duyduğu inancı paylaştı.

Toplantı sonrasında Tarım ve Orman Bakanlığı ile İletişim alanında yapılan ortak çalışmaların önemi hakkında kısa bir röportaj veren ÇÜ iletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, bakanlığın öğrencilerle iletişim kurmak için attığı bu adımı çok değerli bulduğunu ifade etti.

Tarımsal iletişimin çok yönlü olarak işlenmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Sümbül, bu konuda bakanlığın üniversitelerle daha çok entegre olması gerektiğini iletti.

Prof. Dr. Sümbül,  “İletişim Fakültesi ile entegre olarak Tarımsal İletişim dediğimiz alanı daha yaygın ve etkin bir şekilde kullanmasını bekliyoruz” dedi.

Yeni neslin beslenme düzenindeki farklılığa değinen Prof. Dr. Sümbül, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu konuda farkındalık yaratacak bir çalışma yapmasının önemli olduğu aktardı.

Prof. Dr. Sümbül, “Bakanlığın geleneksel olarak bilinen beslenme türlerinin yanı sıra, gençlere de kulak vererek bir politika geliştirmesi çok yenilikçi ve verimli bir yaklaşım olur” diyerek konuşmasını noktaladı.

 

Haber: Adem İrgin