Çukurova Üniversitesi’nden Nederlandse Taalunie’ye 4 Öğrenci

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seyfi Özgüzel’den Hollandaca seçmeli dersini alan öğrencilerden 4’ü 30 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında Belçika ve Hollanda’da Nederlandse Taalunie’ye katılacak olan 100 kişi arasında yer almaya hak kazandı.

De Nederlandse Taalunie’ (Resmi dili Hollandaca olan ülkelerin Dilbirliği Kurumu) her sene dünyanın farklı ülkelerinden 45 üniversite, her bir üniversiteden en fazla 4 öğrencinin katıldığı, toplamda ise 100 öğrenciyi bütün masraflarını kendi karşılayacak şekilde kabul eden uluslararası bir kuruluş.

Ortalaması alındığında, üniversite başına sadece 2 öğrencinin düştüğü bu formasyonda, ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seyfi Özgüzel’in eğitim verdiği kursiyerleri arasından 4 öğrenci Nederlandse Taaluni’ye gitme başarısına imza attı..

27 Nisanda ÇÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenecek olan bir törenle sertifikalarına kavuşacak olan kursiyerlerden Nederlandse Taalunie’ye katılma hakkı kazanan 4 başarılı isim; Tuveyş Eyad, Demir Ferhat, Emine Gök ve Mamut Mert Tatar ise Holanda’ya gitmek üzere uygulamalı eğitim süreçlerini takip edecekler.