ÇÜ İletişim Fakültesi ve TAYEM İşbirliği Yolunda İlk Adımlar Atıldı

Adana Zirai Üretim İşlemesi Tarımsal Yayım ve Hizmet içi Eğitim Merkezi TAYEM ve Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi arasında, yayıncılık alanında kurulması planlanan bir işbirliği için çalışmalara başlandı.

5 Ocak 2022 Çarşamba günü TAYEM Müdürü Emin Tepeli ve Ziraat Yüksek Mühendisi Emine Şen Kuş’un ÇÜ İletişim Fakültesi’ni ziyaret etmesi ile başlayan süreç, karşılıklı görüşmeler ve eğitim ayağı ile devam etti.

Süreç çerçevesinde 17-21 Ocak tarihleri arasında içerik üretme ve yayınlama noktasında görev alacak olan TAYEM personeline yönelik bir eğitim programı hazırlandı.

Program kapsamında, ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Aslı Sezgin tarafından, Dijital Okuryazarlık, Sosyal Medya Yönetimi, Beden Dili, Televizyonda Program Yapımı, Radyoda Program Yapımı ve Kamera Önünde Konuşma gibi farklı başlıklar altında eğitimler gerçekleştirildi.

Eğitimin son gününde ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç tarafından, İF-Stüdyo Sinema Salonunda önceden üretilmiş görsel ve işitsel içerik örnekleri üzerinden çekim teknikleri, ışık kullanımı ve kurgu stratejisi hakkında ipuçları paylaşılarak eğitime katılan TAYEM personelinin soruları yanıtlandı.

TV Stüdyoları ve 100.9 Radyo Üniversite’nin de gezildiği eğitim programı hatıra fotoğrafı çekimleri ile son buldu.