Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül İLDEK konsey toplantısına katıldı

31. İLDEK konsey toplantısı Munzur Üniversitesi ev sahipliğinde Tunceli’de yapıldı.

Türkiye’deki iletişim fakültelerinin eğitim kalitesini ve iş birliklerini artırmak amacıyla, KKTC ve Türkiye’de bulunan iletişim fakültelerinin dekanları tarafından kurulan İLDEK Konseyi, her sene düzenli olarak gerçekleştirdiği İLDEK konsey toplantısını 19-21 Ekim 2023 tarihlerinde, Munzur Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirdiToplantıya, Yargıtay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Kültür Bakanlığı, RTÜK, RATEM, İLAD, YÖKAK, Türkiye ve KKTC’den üniversite rektörleri ve iletişim fakültelerinin dekanlarının yanı sıra çok sayıda üst düzey bürokrat katıldı.

Konsey, 3 gün süren toplantılarında dijitalleşme ve teknolojik gelişmelerle birlikte, iletişim alanındaki iş yapış şekilleri ve ihtiyaç duyulan becerilerin hızla kazandırılması için ayak uydurulması gereken değişimleri ele aldı. Küreselleşme, dijitalleşme ve teknolojik gelişmelerle birlikte, dünyanın giderek birbirine bağlı hale gelmesinin önünün açıldığını, farklı kültürler arasında iletişime duyulan ihtiyacın arttığını ve bununla bağlantılı olarak, iletişim fakültelerinin giderek daha çok önem kazandığını tespitleri arasına koyan konseyde, düzenlemeye ihtiyaç duyulan yenilikler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca, İLDEK Yürütme Kurulunun asil ve yedek üyelerinin de seçildiği toplantıda, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül asil üye seçilen isimlerle birlikte İLDEK Konsey Yönetim Kurulunda yerini aldı.

Kuruculuğunu İLDEK Konseyinin yaptığı CIDA’nın (Communication in the Digital Age Symposium) dördüncü etkinliğinin 2024 yılının Ekim ayında Kastamonu İletişim Fakültesinin ev sahipliğinde düzenlenmesine karar veren İLDEK Konseyi, toplantısını noktaladı.

ÇÜ İletişim Fakültesi Kurumsal İletişim Birimi
Birim Sorumlusu: Prof. Dr. Muzaffer SÜMBÜL