Prof. Dr. Muzaffer Sümbül ve Doç. Dr. İlker Özdemir “Etkili İletişim Becerileri” eğitimi verdi

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Muzaffer Sümbül ve İletişim Bilimleri Bölüm Başkanımız Doç. Dr. İlker Özdemir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü bünyesinde, Aile Eğitim Programı kapsamında verilen “Etkili İletişim Becerileri” eğitimine eğitmen olarak katıldı.

Aile Eğitimi Programı eğitimcilerine yönelik düzenlenen eğitim programı 12 Ekim 2023 tarihinde Adana Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezinde gerçekleşti.

Eğitim programının öğleden önceki oturumunda ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölüm Başkanımız Doç. Dr. İlker Özdemir, kendini tanıtma, etkin dinleme, kendini ifade etme ve yapıcı eleştiri yapabilme hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Beden dili ve ses tonunu doğru kullanma, jest, mimik, göz teması ve beden duruşunun doğru iletişim kurmadaki önemine de değinden Doç. Dr. Özdemir, soru sorma teknikleri, iletişim engelleri ve bu engelleri aşma yolları hakkında yaptığı sunumları ile eğitimini noktaladı.

Öğleden sonraki oturumunda ise etkili iletişim teknikleri ve kültür farklılığının iletişim üzerindeki etkisi hakkında sunumunu gerçekleştiren ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, sosyal yapıdaki farklı rollerin, statü, hiyerarşik yapı ve kültür farklılığının bireylerde karşılıklı beklentiler doğmasına yol açtığına işaret etti. Prof. Dr. Sümbül, Oluşan beklentilerin giderilmesi adına etkili bir iletişimin kurulması, bireyler arasında empati yeteneğinin gelişmesine ve çatışma riskinin ortadan kalmasına olanak sağlayacağının altını çizdi.

Soru cevap bölümünde kursiyerlerin sorularının da yanıtlandığı eğitim programı, eğitmenlere teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile son buldu.

ÇÜ İletişim Fakültesi Kurumsal İletişim Birimi
Birim Sorumlusu: Prof. Dr. Muzaffer SÜMBÜL