Covid-19 Pandemisinin Türkiye’de Sinema ve Televizyon Sektörüne Etkisi

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi MEDA (Mesleki Deneyim ve Danışmanlık Çalışma Grubu ) ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanlığı ortaklığında düzenlenen “Covid-19 Pandemisinin Türkiye’de Sinema ve Televizyon Sektörüne Etkisi” Paneli 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 14:00’da Microsoft Teams platformu üzerindenöğrencilerin katılımına açık ve canlı olarak gerçekleştirildi.

Panele Etkinlik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Özge Nilay Erbabalan Gürbüz, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül’ün yanı sıra İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket ElpezeErgeç ve bölüm öğretim elemanları katıldı.

Etkinliğin panelistleri; Sinema Televizyon Sendikası Genel Başkanı Ufuk Demirbilek ve Sinema Televizyon Sendikası Genel Sekreteri Damla Kırkali oldu.

Panelde, Covid-19 ile ilgili Pandemi ilanından hemen sonra, Televizyon ve Sinema endüstrisinde alınan önlemler, Pandemi sürecinin bağımsız film yapımına, endüstriyel daralma veistihdama etkisi değerlendirildi.

Öğrencilerin sorularının yanıtlandığı etkinlikte, Sinema ve Televizyon Sendikasının Covid-19 sürecinde almış olduğu rolün önemine de değinildi.

Netflix ve IKSV işbirliğinde çalışanlara sağlanan destek fonu hakkında önemli değerlendirmelerin de yapıldığı panelde, yeni normalleşme sürecinde kapalı/açık set ortamında hijyen, mesafe vb. önlemlerin önemi üzerinde de duruldu.