TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’ndan Ödülle Döndük

TRT 2020 Geleceğin İletişimcileri Yarışması'nda final heyecanı yaşandı. 6. kez düzenlenen yarışmaya 76 üniversiteden 790 eserle katılım oldu.
20 Kasım 2020 tarihinde İstanbul’da TRT 2 Stüdyoları’nda gerçekleşen ve TRT 2 ekranlarından canlı yayınlanan ödül törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı.
İletişim dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan jüri heyetinin titiz değerlendirmesi sonucu 116 eser finale kalmaya hak kazandı.
 Yarışmada, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin 3 ayrı projesi finalist olma başarısını gösterdi.
Televizyon Yayıncılığı Kategorisi, Televizyon Programı dalında "Evde Yoksam Yoldayım" eseri ile Çiğdem Akdoğan, Televizyon Yayıncılığı Kategorisi, Kısa Film dalında "Fraktal" eseri ile Kerem Sürmeli ve Radyo Yayıncılığı, Radyo Drama dalında “Zamane Çocukları” adlı eseri ile Hilal Erkan finale kalan isimler oldu.
Kıyasıya geçen birincilik mücadelesi sonucu, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Hilal Erkan’nın yazıp yönettiği ve Öğr. Görevlisi Özge Deniz Özker’in danışmanlığını üstlendiği "Zamane Çocukları” adlı radyo tiyatrosu, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması Radyo Yayıncılığı Kategorisi, Radyo Drama dalında bütün rakiplerini geride bırakarak 1.lik ödülünün sahibi oldu.
ÇÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Hilal Erkan 1.lik ödülünü TRT Radyo Dairesi Başkanı Ahmet Akçakaya’nın elinden aldı.
Bu ödülle, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin ulusal ve uluslararası yarışmalarında üst üste kazandıkları başarılara bir yenisi daha eklenmiş oldu.