Haberler

...

ÇÜ İletişim Fakültesinde “Somut Olmayan Kültürel Mirası Koruma ve Kültürlerarası İletişimin Önemi “ konulu sergi, panel, çalıştay ve belgesel film gösterisi düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2023

 

Çukurova Üniversitesi Kültürlerarası İletişim Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde ve Adana Seyhan Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşen etkinlikler, 21-22 Aralık 2023 tarihlerinde ÇÜ İletişim Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

"Cumhuriyetimizin 100. Yılında Somut Olmayan Kültürel Mirası Korumak ve Kültürlerarası İletişimin Önemi” teması ile gerçekleşen etkinliklerin 1. gününde Unesco Resmi Danışmanı ve Kültürel Araştırmalar Vakfı Başkanı Doğanay Çevik’in objektifinden derlenen fotoğraf sergisi gezildi.

Sergiye, ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, UTKM/SOKÜM İhtisas Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Muhtar Kutlu, ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı ve etkinliğin Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. İlker Özdemir, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aydın Çam, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik, Adana Gazeteciler Cemiiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Halk Bilimi Uzmanı Nihal Kadıoğlu Çevik, Belgesel Fotoğrafçısı Osman Nuri Yüce, öğrenciler ve konuklar katıldı.

Doğanay Çevik, katılımcılara sergiyi gezdirerek, kendi objektifine yansıyan fotoğrafların hikayeleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Ardından Seyhan Belediyesi sponsorluğunda ÇÜ İletişim Fakültesi Sinema Salonunda, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Somut Olmayan Kültürel Mirasın Koruması ve Kültürlerarası İletişimin Önemi” konulu panel düzenlendi.

UTKM/SOKÜM İhtisas Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Muhtar Kutlu, ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı ve etkinlinliğin Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. İlker Özdemir, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aydın Çam, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğr. Gör. Dr. İskender Yıldırım ve Fotoğrafçı Osman Nuri Yüce’nin konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü iste  ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül üstlendi.

Panelistlerin uzmanlık alanları ile ilgili Somut Olmayan Kültürel Mirası Korumak ve Kültürlerarası İletişimin saç ayakları hakkında tecrübelerinden değerli bilgiler aktardığı panelde katılımcıların konu ile ilgili soruları yanıtlandı.

Ardından Yönetmenliğini Osman Nuri Yüce’nin üstlendiği “12 Bin Yılın Son 4 Yılı Hasankeyf” isimli belgesel film izleyici ile buluştu.

Etkinliklerin son gününde ise Somut Olmayan Kültürel Mirası Konuşmak ve ÇÜ Kültürlerarası İletişim Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde düzenlenen etkinlerin kazanımları ve sonrasında atılması planlanan adımlarla ilgili bir değerlendirme çalıştayı düzenlendi.

ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı ve Kültürlerarası İletişim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Sümbül’ün başkanlık ettiği çalıştaya, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhtar Kutlu, ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlker Özdemir, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğr. Gör. Dr. İskender Yıldırım, Halk Bilimi Uzmanı Nihal Kadıoğlu Çevik,  Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Araştırmacı Aşiret Boran Şen ve Seyhan Belediyesinden Berkemal Tuncer katıldı.

Çalıştay sonrasında etkinliğin sponsorluğunu üstlenen Seyhan Belediyesi tarafından "Adana'nın kültürel mirası" konulu gezi etkinliği gerçekleştirildi.

 

 

ÇÜ İletişim Fakültesi Kurumsal İletişim Birimi
Birim Sorumlusu: Prof. Dr. Muzaffer SÜMBÜL
Birim Koordinatörü: Doç. Dr. Aydın ÇAM
Birim Sorumlusu Yardımcısı: Dr. Öğr. Üyesi Batu ANADOLU
Haber: Adem İRGİN
Web Editörü: Esra ULUSAL