Çukurova Üniversitesi personeline “ Hizmet İçi Eğitim Programı” konferansı verildi

Çukurova Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı tarafından, üniversitenin idari personeline yönelik “Hizmet İçi Eğitim Programı” konferansı düzenlendi.

Personelin, işbirliği, ekip çalışması, liderlik becerileri, çalışma yöntemi, müşteri memnuniyeti, kurumsal imaj ve bilinçli iletişim kurma becerisini artırmaya yönelik düzenlenen eğitim programı 04-07 Aralık 2023 tarihleri arasında ÇÜ Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirildi.

Çukurova Üniversitesi Personel Daire Başkanı Serap Türk’ün açılış konuşmasının ardından kürsüye geçen ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, kurumsallaşma ile iletişim becerileri arasındaki ilişkiye dikkat çekerek, “öncelikle Çukurova Üniversitesi’nin birer ferdi olan bizlerin, çalıştığımız kurumun varoluş sürecini, nereden nasıl başlayarak bugüne geldiğini öğrenmek ile başlamalıyız.” diye vurguladı.

Prof. Dr. Sümbül, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Çukurova Üniversitesi’nin 50. Yılını kutladığımız bu anlamlı zaman dilimi bize çok şey anlatıyor. Yarım asırdır nice güzide değerler yetiştiren bu kurumun her birimizin omuzlarına yüklediği tarihi sorumluklar var. Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak bizler de bu sorumluluğumuzun bilinciyle, Üniversitemizin 50. yılına değer bir Belgesel Film hazırlamak için çalışmalara koyulduk. ÇÜ İletişim Fakültesi’nin hocaları, çalışanları, öğrencileri ve mezunlarının öz çabası ile hazırlanan ve Çukurova Üniversitesi’nin kuruluş öyküsünü ölümsüzleştiren bu nadide eseri sizlere sunmaktan onur duyuyoruz,” diyerek sözlerini noktaladı.

“Çukurova Üniversitesi’nin Kuruluş Öyküsü Ve Hayaller Gerçek Oldu”  Belgesel Film izletisinin ardından, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlker Özdemir, “Etkili İletişim Teknikleri“ hakkında sunumunu gerçekleştirdi. Doç. Dr. Özdemir, İletişimin bilgi, duygu, düşünce gibi temel oluşumlarla gerçekleşen bir sürece sahip olduğunu, doğru ve etkili bir iletişim için zamanlama ve empatinin çok önem arz ettiğine dikkat çekti.

Hizmet İçi Eğitim Programı diğer günlerinde,

ÇÜ Kariyer Planlama Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Oğuzhan Kırdök; “Bilinçli İletişim”

Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu; “ Liderlik ve Kurum Kültürü”

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Cemal Azim Örneksoy; “Öğrenci İşleri”

İşçi ve Mutemetlik Şube Müdürü Ferdi Avcılı; “Mutemetlik ve Maaş İşleri Eğitimi”

A Sınıf İş Güvenliği Uzmanı Fatih Zengin; “İş Hijyeni ve İşyeri Düzeni” konulu konferanslarını gerçekleştirdiler.

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Yayın ve Haberleşme ekiplerince de tarafından takip edilen “Hizmet İçi Eğitim Programı” sonrasında Çukurova Üniversitesinin kuruluşunun 50. yıldönümü hakkında röportaj çekimleri gerçekleştirildi.

ÇÜ İletişim Fakültesi Kurumsal İletişim Birimi
Birim Sorumlusu: Prof. Dr. Muzaffer SÜMBÜL