Watersprite Cambridge Student Film Festival’den öğrencimize 2 dalda Birincilik Ödülü

3

İngiltere’de Cambridge Üniversitesince 7-10 Mart 2019 tarihleri arasında bu yıl onuncusu düzenlenen Watersprite Cambridge Student Film Festivali’nde tek Türk filmi olarak yönetmenliğini İletişim Çalışmaları Yüksek Lisans Öğrencimiz ve Çukurova Teknokent Proje Uzmanı Nuri Cihan Özdoğan’ın üstlendiği Sirayet isimli kısa film yer aldı. Dünyanın dört bir yanından bine yakın filmin başvurduğu festivalde ön elemeyi geçen filmlerin yönetmenleri Cambridge’de buluştular. Birçok prestijli üniversitenin temsilcilerinin yanı sıra öğrencimiz Nuri Cihan Özdoğan üniversitemizi temsil etmek üzere Cambridge’de festivale katıldı. Cambridge Guildhall salonunda Game of Thrones dizisinin ünlü oyuncusu Colenth Hill’in sunumunda gerçekleşen ödül töreninde Oscar adaylıkları bulunan ve BAFTA Ödülü sahibi birçok önemli sinema profesyoneli yer aldı. Sirayet filmi En İyi Kurmaca Film Ödülüne layık görülmesinin ardından tüm kategorilerde En İyi Film Ödülünü kazanan filmlerle birlikte gecenin sonunda Yılın Filmi Ödülüne aday gösterildi. Festivalin en prestijli ödülü olan 2019 Yılın Filmi Ödülü’nü Sirayet filmi ile öğrencimiz Nuri Cihan Özdoğan kazandı.

1

2