ÇÜ İletişim Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı mezunlarını uğurladı

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi, lisans eğitimini başarı ile tamamlayarak diploma almaya hak kazanan öğrencilerini 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet töreni ile gururla hayata uğurladı.

ÇÜ Kampüsü Mithat Özsan Amfisinde gerçekleşen mezuniyet törenine, öğrenciler, değerli aileleri, İletişim Fakültesi Dekanı ve Dekan Yardımcıları, Konuk Fakülte Dekanları, İletişim Fakültesi Bölüm Başkanları, Akademik ve idari personel katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından, 2023-2024 Akademik Yılı Mezunları için hazırlanan videonun izlenmesiyle başlayan törende, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in video mesajı yansıda katılımcılarla paylaşıldı.

Yoğun programı sebebiyle çok istemesine rağmen törende bulunamamanın duyduğu üzüntüyü paylaşan Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Her biri bir pırlanta kadar değerli olan evlatlarım. Türkiye’nin en güzide eğitim kurumlarından olan Çukurova Üniversitesinden mezun olmanın gururu ile ülkesine ve milletine faydalı birer birey olarak çalışacağınıza inanıyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun” diye aktardı.

Ardından sahneye çıkan Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Dans Topluluğunun gösterisinde renkli anlar yaşandı.

“Çukurova Üniversitesinin 50. Yıl mezunları olan sizler çok özelsiniz.”

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, öğrencilerine ve konuklarını selamlayarak başladığı konuşmasında, Çukurova Üniversitesinin 50. Yıldönümünde böylesine temiz ve pırıl pırıl mezunlar vermenin gururunu yaşadığını ileterek konuşmalarına şu sözlerle devam etti, “ Unutmayın, Çukurova Üniversitesinin 50. Yıl mezunları olan sizler çok özelsiniz. Bundan sizlerin de gurur duymanızı istiyorum. Eğitiminizi başarı ile tamamladınız, hepinizi tebrik ediyor, değerli ailelerinize gösterdikleri emekten dolayı teşekkür ediyorum. Geleneksel eğitimin yanında gelişen son teknolojiye Yapay Zekaya uyum sağlamanız için en iyi şekilde eğitim almış bir nesil olarak, hiçbir zaman doğrudan, adaletten, çağdaşlıktan ayrılmayınız. Hepinizi seviyor ve başarılar diliyorum.”

Öğrenciler adına Fakülte birincisi Özcan Kara yaptığı mezunlar konuşmasının ardından ödül törenine geçildi.

İletişim Fakültesini birincilikle bitiren Özcan Kara ödülünü ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül’ün elinden alarak İletişim Fakültesinin Başarı Kütüğüne ismini çaktı.

Fakülte ikincisi İrem Sürenler, ödülünü Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aydın Çam,

Fakülte üçüncüsü Duygu Taş ise ödülünü Dekan Yardımcısı Sevda Ünal’ın elinden aldı.

“Bölümlerini derece ile bitiren öğrencilere ödül verildi”

İletişim Bilimleri Bölümünü derece ile bitiren bölüm birincisi Özcan Kara, bölüm ikincisi İrem Sürenler ve bölüm üçüncüsü Selcan Hatipoğlu, ödüllerini İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlker Özdemir’in elinden aldı.

Radyo televizyon ve Gazetecilik bölümünü derece ile bitiren, bölüm birincisi Melda Melisa Bakıner, bölüm ikincisi Ayşe Kırık ve bölüm üçüncüleri Kadir Sevi ve Saadet Budak’a ödülleri Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç tarafından verildi.

Gazetecilik Bölümünü Derece ile bitiren bölüm birincisi Duygu Taş, bölüm ikincisi Mahmut Aydın ve bölüm üçüncüsü Narin Kazak’a ödüllerini Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kenan Ateşgöz tarafından takdim edildi.

Mezun olan diğer öğrencilerinde sırası ile sahneye alınarak diplomalarını verildiği tören, toplu fotoğraf çekimleri ve Kep Fırlatma etkinliği ile son buldu.