ÇÜ İletişim Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Oryantasyon Programı

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Oryantasyon Programı ve fakülte tanıtımı 9-10 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi.

9 Ekim 2023’te Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda tüm bölümlerimizin katılımıyla gerçekleştirilen Oryantasyon Programının ilk günü, Fakültemizin akademik ve idari personelinin tanıtımıyla başladı. Programa katılan mezunlarımızın konuşmalarının ardından, Fakültemiz öğrencilerinin yönetim kurulunu oluşturduğu ÇÜ Sinema Kulübü ve Özgür Sinematek Birimi öğrencileri kulüp ve birim hakkında bilgi verdiler. Programın ilk bölümü Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Sunumu ve Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi Tanıtımı (CTS) sunumlarıyla sona erdi.

Oryantasyon Programının ikinci bölümünde ise her bölümün öğrencileri kendi bölümlerinin öğretim elemanları ve öğrenci danışmanlarıyla bir araya geldi. İletişim Fakültesi Konferans Salonu, Kültürlerarası İletişim Merkezi Toplantı Salonu ve İF Stüdyo Sinema Salonu’nda yapılan toplantılarda   İletişim Bilimleri Bölümü adına Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlker Özdemir, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü adına Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, Gazetecilik Bölümü adına ise yine Bölüm Başkanı Doç. Dr. Filiz Yıldız ve öğrenci danışmanları tarafından bilgilendirme ve tanıtım sunumları yapıldı.

Programın bu bölümünde öğrencilerimiz Çukurova Üniversitesi Bilgi Sistemleri (ÇÜBİS) Sunumu, Çukurova Üniversitesi Eğitim Öğretim Yönetmelik Sunumu, Dış İlişkiler Birimi ve Öğrenci Değişim Programları (Erasmus+/Mevlana/Farabi) Sunumu, Alan Dışı Seçmeli Dersler Sunumu ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sunumuyla eğitim-öğretim süreçleri, sınav ve not sistemi, karşılaşılacak sorunlarla ilgili çözüm yöntemleri, uygulama birimleri, atölyeler, stüdyolar ve kullanım koşulları, teknik destek ve araç gereç kullanımı hakkında detaylı bilgi alma şansı buldular.  Öğrencilerimizin İletişim Fakültesi ana binasını ve İF-Stüdyo binasını gezmeleriyle devam eden programın ilk günü  2023-2024 oryantasyon programı fotoğraf çekimleri ile son buldu.

Programın ikinci günü olan 10 Ekim 2023’te ise öğrencilerimiz bölüm oryantasyon koordinatörleri ve öğrenci danışmanlarıyla beraber ÇÜ Merkez Kütüphanesini gezerek bilgi aldılar.

Oryantasyon Programı Ekim ve Kasım aylarında gerçekleştirilecek etkinlikle devam edecek olup, bu etkinliklerde yeni öğrencilerimiz mezunlarımızla ve daha önceki yıllarda yapılan çeşitli yarışma ve festivallerde ödül kazanan öğrencilerimizle bir araya gelme şansı bulacaklar.

ÇÜ İletişim Fakültesi Kurumsal İletişim Birimi
Birim Sorumlusu: Prof. Dr. Muzaffer SÜMBÜL