Çukurova Üniversitesinin 1.5 Adana Elektromobil Takımı İF-Stüdyonun konuğu oldu

Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan “1.5 Adana Elektromobil Takımı”, 1 Haziran’da ÇÜ İletişim Fakültesi İF-Stüdyoda “Klüp-101” programına konuk oldu.

2013 yılında Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin Makine, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümlerinde okuyan öğrenciler tarafından ilk adımları atılan 1.5 Adana Elektromobil, yurt içinde ve yurt dışında katıldığı birçok yarışmadan ödülle dönmeyi başardı.

Yurt içinde 3, yurt dışında ise 1 araç ile organizasyonlarda boy gösteren ekibin, bugüne kadar TÜBİTAK yarışlarında 3 birincilik ve 1 ikinciliği bulunurken, yurt dışı müsabakalarında Shell Eco Marathon Europe’da 1 yedinciliği bulunuyor.

Yenilenen şartlara uyum göstermeye çalışıyorlar

Katıldıkları organizasyonlarda elde ettikleri geçmiş ödülleriyle hedeflerine henüz ulaşamadıklarına dikkat çeken ekip, her sene müsabakaların şartlarının yenilendiğini ve bu yeniliklere uyumlu araç geliştirmek için sürekli bir uğraş gerektiğini ifade etti. Ekip, 2013 yılında ilk defa yola çıkan 1.5 Adana Elektromobil aracının güncel hali ile kıyaslandığında hem daha dayanıklı hem de daha hafif malzemeden üretildiğini bunun da verimliliği artırdığını belirtti. Ürettikleri araçlarda yerlilik ve millilik kriterlerine çok özen gösterildiğini aktaran 1.5 Adana Elektromobil Ekibi, kullanılan malzemelerin yüzde 95 oranında kendi üretimleri, yani yerli olduğunu sadece yüzde 5’lik bir kısmının yurt dışından ithalat yolu ile karşılandığını vurguladı.

Mevcut öğrenciler mezun olmadan yerlerine yenileri yetiştiriliyor

1.5 Adana Elektromobil takımında bir süreklilik olduğuna işaret eden ekip, takımda çalışmakta olan mevcut öğrencilerin mezun olmadan önce yerine yeni öğrenciler yetiştirildiğine dikkat çekti. Uygulanan bu sistem sayesinde, bir yandan sürekli deneyimli öğrencilerin yetişmesine olanak sağlanırken, diğer yandan mezun olan öğrencilerin elektrikli araç teknolojisi alanında üretim yapan  büyük firmalarda rahatlıkla istihdam şansı yakaladığının altını çizdi. ÇÜ İletişim Fakültesi İF-Stüdyoda çekimleri tamamlanan 1.5 Adana Elektromobil ekibinin programı, önümüzdeki tarihlerde Çukurova Üniversitesi resmi Youtube kanalında izleyicisi ile buluşacak.

İletişim Fakültesi Kurumsal İletişim Birimi