TRT Proje Koordinatörü Nurten Erdem “Geleceğin İletişimcileri” yarışmasını anlattı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesinde 30 Mayıs'ta “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması ve İletişimciler-Hazırlık, Uygulama ve Başvuru Süreçleri” isimli ve “Gelecek Senin Olsun” temalı konferans düzenlendi.

Yarışmaya katılacak öğrencilere farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen konferans İletişim Fakültesi Dekanlığı Kurumsal İletişim Biriminin koordinasyonunda gerçekleştirildi. TRT Genel Müdürlüğü Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığından Proje Koordinatörü Nurten Erdem’in sunumuyla gerçekleştirilen konferansa, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Serkan Bulut ve Dr. Öğr. Üyesi Özge Nilay Erbalaban Gürbüz, TRT’den Araştırmacı Sena Erkan ve öğrenciler katıldı.

Bir kategoriden 5 farklı proje ile başvuru yapılabiliyor

TRT Geleceğin İletişimcileri yarışmasının tarihçesi ve kuruluş amacına değinen Nurten Erdem, yarışmada yer alan kategoriler ve zaman içerisinde yenilenen başvuru şartları hakkında bilgi verdi. Öğrencilere gerekli tüm bilgileri yarışmanın web sitesinde bulabileceklerini aktaran Erdem, İletişim Fakültesinde bulunma nedeninin öğrencilerin soru ve taleplerine yanıt vermek olduğunu söyledi. “Bir öğrenci bir kategori altında 5 farklı proje ile başvuru yapabiliyor.” şeklinde bilgi veren Erdem, bu projelerin 2022-2023 tarihleri içerisinde öğrenci olan ve 30 yaş altındaki öğrencilerin başvuru yapabileceklerini kaydetti.

Başvurularda sıkça yapılan hataların altını çizen Erdem, katılımcılar tarafından yanlış bilinen noktaların altını çizdi. Sunum sonrası katılımcıların sorularını yanıtlayan Erdem, TRT olarak tarafsızlığa çok özen gösterdiklerini ve sırf bu hassasiyetleri sebebiyle jüri heyetinde herhangi bir üniversiteden akademisyene yer vermediklerini vurguladı.

Konferans, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül’ün Nurten Erdem’e teşekkür plaketi vermesiyle son buldu.

İletişim Fakültesi Kurumsal İletişim Birimi