Doç. Dr. Gülden Tüm ve Dr. Alban Foçi İletişim Fakültesi’ni ziyaret etti

Arnavutluk Tiran Üniversitesi ve ÇÜTAM üyesi Dr. Alban Foçi ile Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülben Tüm, ÇÜ İletişim Fakültesini ziyaret etti.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Serkan Bulut ve Dr. Öğr. Üyesi Ö. Nilay Erbalaban Gürbüz tarafından dekanlık makamında ağırlanan konuklarla kısa bir sohbet gerçekleştirildi.

Ersamus değişim programları kapsamında işbirliği yapılması planlanan yabancı üniversiteler hakkında bilgi paylaşımının yapıldığı ziyarette, kültürlerin tanıtılması konusunda atılabilecek adımlar üzerinde konuşuldu.

Prof. Dr. Sümbül koordinatörlüğünde hazırlanan “Sandıktan Çıkan Kültür” projesinden örneklerin de değerlendirildiği ziyarette, bir toplumun kültürü ile eğitimi arasında çok yakın bir ilişki olduğu ve bu iki alanın birlikte yürütülmesinin ne denli önemli olduğuna vurgu yapıldı. Balkan ülkeleri ve Balkanlarda Türk tarihi konusu da ele alındı. Bölgede Anadolu kütürünün etkileri, iki kültürün ortak değerlerinin neler olduğuna değinildi. Prof. Dr. Sümbül, kültürlerarası etkileşimin ne denli önemli olduğuna değinirken, iletişimin kültürlerarası entegrasyonun temelinde yer aldığını kaydetti. Dr. Foçi ise Arnavutluk’taki yoğun Türk ve Anadolu etkisinin izlerinin bugün bile rahatlıkla anlaşılabildiğini aktardı. Bu değerlendirmeler bağlamında üniversiteler arası işbirliği çalışmalarının yapılması için fikir alışverişinde bulunuldu.

İletişim Fakültesi Kurumsal İletişim Birimi