Çukurova Üniversitesi YÖKAK tarafından akredite edildi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından uygulanan “Kurumsal Akreditasyon Programı” kapsamında kurumsal akreditasyon almaya hak kazanan üniversiteler arasında yerini aldı.

Çukurova Üniversitesinin akredite haberini, üniversitenin resmi twitter hesabından duyuran Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, süreçte emeği geçen tüm Çukurova Üniversitesi ailesine teşekkürlerini iletti.

Kurumsal akreditasyon 5 yıl veya 2 yıllık sürelerle veriliyor

Üniversitelerin başvuruları sonrasında, YÖKAK tarafından oluşturulan değerlendirme takımlarının kendi aralarında yaptığı toplantı neticesinde; ön ziyaret, uzaktan ziyaret ve yüz yüze ziyaret olmak üzere üç aşamadaki değerlendirmelerden oluşuyor. Bu değerlendirmelerde üniversiteler; Kalite Güvence Sistemi, Eğitim ve Öğretim, Araştırma ve Geliştirme, Toplumsal Katkı ve Yönetim Sistemi başlıklarında 22 ölçüt ve 56 alt ölçüt üzerinden değerlendiriliyor. Değerlendirme takımı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Kurumsal Akreditasyon Raporu hazırlanıyor ve YÖKAK’a iletiliyor. Kurumlarda kalite güvence sisteminin olgunluk düzeyi Kurul tarafından değerlendirilerek, üniversitelere 5 yıl süreyle “tam akreditasyon” ya da 2 yıl süreyle “koşullu akreditasyon” veriliyor.

Çukurova Üniversitesi de söz konusu ziyaret ve değerlendirmelerden başarıyla geçerek 2 yıl süreyle koşullu akreditasyon almaya hak kazandı.

Kurumsal akreditasyon ile üniversitelerin dünyadaki görünürlüğü artacak

Üniversitelerin kalite güvencesi sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve idari süreçlerde değerlendirilmesini sağlayan Kurumsal Akreditasyon Programı ile Türkiye’deki üniversitelerin ulusal düzeydeki katkılarının ve dünyadaki görünürlüklerinin artırılması amaçlanıyor.

İletişim Fakültesi Kurumsal İletişim Birimi

Tasarım: Engin ESENDEMİR