MEDOK Atölye Öğrencileri TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda Finale Kalmaya Hak Kazandı

Bu yıl 8’incisi düzenlenen “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışmasında dereceye giren eserler ödüllerine TRT 2’den canlı yayınlanan törenle kavuştu.

Yarışmaya 115 üniversiten 1615 eser ile 2213 öğrenci başvuru yaptı. Finalde ise 47 üniversiteden 41 şehirden yaklaşık 200 öğrenci final için kıyasıya mücadele verdi.

Uzun maraton sonrası ödüle layık görülen eser sahipleri ödüllerini bulurken, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Okur Yazarlığı Atölyesi (MEDOK) Öğrencilerinin hazırladığı ve Spotify’da yayınlanan farklı içeriklerdeki podcastler TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması, Dijital Medya kategorisinde 1615 eser arasından finale kalma başarısını gösterdi.

ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü bünyesinde Doç. Dr. Ayşe Aslı Sezgin Koordinatörlüğünde 2021 yılında Kurulan Medya Okuryazarlığı Atölyesi (MEDOK) İletişim Bilimleri 3. Sınıf öğrencilerinden; Erkan Akdere, Ulaş Çok, Hayriye Şahan, Beril Ant, Gaye Nur Kurtoğlu, Abdullah Baran Araslı ve Selcen Hatipoğlu tarafından yönetilmektedir.

Farklı medya içeriklerinin daha bilinçli ve doğru bir şekilde okunması, anlaşılması ve takip edilmesi adına çeşitli projeler, etkinlikler ve seminerler gerçekleştirmeyi kendisine amaç edinen MEDOK, birçok alanda yaptığı yayınlar ve hazırladığı podcastlerle takipçilerine faydalı içerikler üretmeye devam ediyor.