İletişim Fakültesi 2020-2021 Mezunlarını Uğurladı

İletişim Fakültesi Mezuniyet Töreni’ni Açıkhava Amfi Tiyatro’da Gerçekleştirdi
Çukurova Üniversitesi Açıkhava Amfi Tiyatro’da gerçekleşen törene Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, İletişim Fakültesi Önceki Dönem Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Aslı Sezgin, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seyfi Özgüzel, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Dursun, öğretim üyeleri, mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Pandemi koşulları gereği sınırlı bir sürede gerçekleşen tören, aynı zamanda sosyal medya ve 100.9 Radyo Üniversite üzerinden canlı olarak da yayınlandı.
Töreni katılımları ile onurlandıran Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel yaptığı konuşmada, “Bugün gerek mezunlarımız gerek değerli hocalarının ve gerekse ailelerinin büyük emek harcadıkları ve büyük özveride bulundukları uzun ve yorucu bir yolculuğun diploma ile taçlandırıldığı çok müstesna bir gün. Biz üniversitelerin görevi çağdaş bir eğitim-öğretim gerçekleştirmek, ülkenin ihtiyaçlarına uygun nitelikli insan yetiştirmek ve bilimsel araştırmalar yapmaktır. Bu bağlamda siz İletişim Fakültesi mezunları, toplumumuzun sorunlarına çözümler bulmak, bunları atlatmak ve yol göstermek için önemli misyonlar üstleneceksiniz” ifadelerini kullanarak, mezunlara hayat boyu başarılar diledi.

Ardından konuklarına hitap eden Çukurova Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, olağan dışı bir salgın sürecini yaşadığımız şu günlerde, dört yıllık üniversite eğitim hayatlarını tamamlayan öğrencileri tebrik etti. Birikimlerinin hayatları boyunca onlara kılavuzluk edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yılmaz bekçileri olarak şüphesiz pes etmeyecek ve başarılı olacaksınız” diyerek, öğrencilerin ailelerine ve üniversite eğitimleri boyunca onlara destek olan İletişim Fakültesi ailesine teşekkürlerini iletti.

Son olarak mezun öğrenciler adına, Fakülte Birinciliğini İletişim Bilimleri Bölümü’nden Uğur Can Büyüknisan ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Necati Öz ile paylaşan, İletişim Bilimleri Bölümü öğrencisi Mine Çeri konuşma yaptı.

Tören konuşmalarının ardından gerçekleştirilen ödül töreninde ilk olarak fakülte birinciliğini paylaşan, Uğur Can Büyükinsan, Mine Çeri ve Necati Öz Fakülte Yaş Kütüğüne plakalarını çaktılar. Fakülte birincilerine başarı belgeleri ve diplomaları Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç tarafından verildi.

Fakülte 2.si Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu Azad Durak ödüllünü Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç’in elinden aldı.

Fakülte 3.sü İletişim Bilimleri Bölümü mezunu Büşra Vaner’in ödülünü İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Aslı Sezgin verirken, İletişim Bilimleri Bölümü’nden derece ile mezun olan öğrencilerin ödülleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seyfi Özgüzel ve İletişim Fakültesi Önceki Dönem Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu tarafından verildi.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden derece ile mezun olan öğrenciler ödüllerini Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül’ün elinden alırken, bu yıl ilk mezunlarını uğurlayan Gazetecilik Bölümü mezunlarının ödüllerini Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Dursun verdi.

Mezuniyet Töreni’nde ayrıca, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, örnek ve çalışkan kişiliği ile tüm İletişim Fakültesi’nin gönlünü fetheden İletişim Bilimleri Mezunu Alper Okçuoğlu’nu ve ailesini de tebrik etti.
Tören sonunda İletişim Fakültesi 2021 Mezunları geri sayım eşliğinde keplerini atarak, sevinçlerini aileleri ve hocaları ile paylaştılar.

MEZUNİYET TÖRENİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN