ÇÜ İletişim Fakültesi MEDA Çalışma Grubu Kariyer Serileri Videolarını Tamamladı

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde, İletişim Fakültesi öğrencilerinin mesleki gelişimlerine yardımcı olmak, belirlenen hedefler doğrultusunda kariyer ile ilgili temel kavram ve konuları tanıtmak ve iletişim alanı özelinde tanınan sektör çalışanlarıyla fakülte öğrencileri arasında iletişimi sağlamak amacıyla fakülte öğretim elemanlarından kurulan Mesleki Deneyim ve Danışmanlık Çalışma Grubu (MEDA), 14 Ocak 2021 tarihinde Çukurova Üniversitesi Kariyer Planlama, Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAPAUM) ile yaptığı protokol çerçevesinde ilk olarak çalışma alanını genişletti. ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç ve KAPAUM Müdürü Doç.Dr. Oğuzhan Kırdök tarafından imzalanan protokol kapsamında “İletişim” ana başlığı altında çeşitli platformlarda yayınlanmak üzere video içerikler üretilmesi amaçlandı. Bu kapsamda mesleki saygınlık, meslek etiği, kurum kültürü, uyumlanma, marka değeri, örgütsel yapı, organizasyon yapısı, üretilen hizmetler, kalite uygulaması, hedef, misyon, vizyon, CV hazırlama, kariyer planlama, mülakat becerileri gibi kavram ve konularda bilgilendirme amaçlı 13 videodan oluşan bir seri hazırlandı. İlgili videolar tamamıyla Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Stüdyolarında (İF-STÜDYO) öğretim elemanlarının, stüdyo yapım ekibi ve öğrencilerin katkılarıyla yayına hazır hale getirildi.

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi web sayfası https://iletisim.cu.edu.tr ile KAPAUM web sayfası https://kariyer.cu.edu.tr üzerinden yayınlanan video serileri aynı zamanda, Çukurova Üniversitesi İnternet Televizyonculuğu Atölyesi (ÇİİTA) bünyesinde arşiv podcast serilerine dönüştürülerek Radyo Üniversitede de kullanılacak. Ayrıca videolar sosyal medya platformlarında da paylaşılarak ilgisi olan öğrencilerin ulaşması sağlanacak.

TÜM VİDEO SERİSİ İÇİN TIKLAYIN