İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Sektör Buluşmaları Etkinlikleri Başladı

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ile İletişim Fakültesi Mesleki Deneyim ve Çalışma Grubu (MEDA) ortaklığında gerçekleşen etkinliklerin ilk konuğu Yönetmen Yunus Ozan Korkut oldu.

18 Mayıs Salı günü saat 18:00’da Teams Platformu üzerinden canlı yayınlanan etkinlik, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerine açık gerçekleşti.

Kolaylaştırıcılığını Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül,Öğr.Gör. Merve Tarlabölen Solmaz ve Arş. Gör. Dr. Batu Anadolu’nun üstlendiği etkinlikte, ünlü yönetmen Yunus Ozan Korkut, başarı serüvenini izleyicileri ile paylaştı.

“Benim Varoş Hikâyem” filmi ile doğup büyüdüğü Ceyhan ilçesindeki işsizlik sorununa değindiğini ifade eden Korkut, öğrencilere, yaşadıkları kentin yerel kültürel özelliklerini ve kendi hikâyelerini fark etmenin önemine değindi.

Ünlü yönetmen, genç yeteneklere şu an çalışmakta olduğu Çukur dizisinden, devam eden projelerinden ve  gelecekteki projelerinden de söz etti.

Etkinlik sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yönetmen Yunus Ozan Korkut, başarıya giden yolun meşakkatlerle dolu olduğunu ve bunu ancak çok çalışma ve karalı olmayla başarılabileceğini vurguladı.