Genç İletişimciler Kongresi 3. Kez Gerçekleştirildi

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından her yıl düzenlenen ve Türkiye’nin farklı bölgelerindeki İletişim Fakültesi öğrencilerini bir araya getiren Çukurova Genç İletişimciler Kongresi (ÇUGİK) bu yıl 3.kez gerçekleştirildi. Pandemi koşulları gereği, 6 ve 7 Mayıs 2021 tarihlerinde çevrimiçi ortamda yapılan ÇUGİK’te Eğitim İletişimi, Gazetecilik, Halkla İlişkiler, Yeni Medya, Kültürlerarası İletişim, Sinema, Reklamcılık, Sağlık İletişimi, Siyasal İletişim gibi konularda hazırlanan bildiriler paralel oturumlarda sunuldu.

ÇUGİK Açılış Oturumunda Değerli İsimler Buluştu

Açılış Oturumu’nda, Prof.Dr. Bülent Çaplı, Prof. Dr. Çiler Dursun, Prof. Dr. Mutlu Binark’ı buluşturan Kongre, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket ElpezeErgeç’in açılış konuşması ile başladı. Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İlker Özdemir’in Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı olarak yaptığı konuşmanın ardından, Prof. Dr. Bülent Çaplı “Gazetecilikte Tarafsızlık Mümkün müdür?”, Prof. Dr. Çiler Dursun, “Hakikat Belası: Dijital ToplumdaHakikatsiz Haberler” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdiler. Açılış oturumunda son olarak ise “Kültür Politikaları ve KoreDalgası/Hallyu: Romantik DüşlerFabrikası Olarak Kore Drama Endüstrisi” başlıklı sunumu ile Prof. Dr. Mutlu Binark söz aldı.

İki günde 25 oturumda, 75 bildirinin sunulduğu Çukurova Genç İletişimciler Kongresi’nde yine Türkiye’nin birçok farklı İletişim Fakültesi’nden öğretim elemanları da oturum başkanlıkları ile Kongreye desteklerini sundular. ÇUGİK, 4. kez gerçekleştirileceği 2022 yılında buluşmak üzere, 7 Mayıs 2021 günü sona erdi.