Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinasyonunda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Çukurova Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Adana’nın İmajı: Doğru İletişim, Etik Habercilik ve Dezenformasyonla Mücadele” temalı seminer, 18-20 Haziran 2025 tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilecek. Üç günlük programda; kentin medya görünürlüğü, iletişim dili ve kamuoyundaki algısı açısından kritik başlıklar ele alacak.
“Adana’nın Sözü Medyada Güçlenecek”
Açılış konuşmasını Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in yapacağı seminerin ilk oturumuna, sahadaki tecrübesiyle tanınan gazeteci Fulya Öztürk konuk olacak. İletişimde güven, etik ve kriz dönemlerinde haber dilinin önemi gibi başlıklar ilk gün boyunca katılımcıların gündeminde olacak.
Yerelden Küresele: Adana Hikâyelerini Dijitalleştirmek
Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek oturumlar, şehrin imajına değer katan akademik yaklaşımlara ışık tutacak.
ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, “İçerik Üretimi ve Hikâye Anlatıcılığı” başlıklı sunumuyla, Adana’nın tarihî, kültürel ve gastronomik zenginliklerinin dijital dünyada nasıl etkili şekilde anlatılabileceğini değerlendirecek. Güçlü içeriklerle Adana’nın yaşanılabilir şehir algısına katkı sağlanmasının nasıl mümkün olabileceğine dikkatleri çekecek.
ÇÜ İletişim Fakültesi Medya Çalışmaları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Aslı Sezgin Büyükalaca, “Hashtag Kampanyaları ve Viral İçerikler Adana'nın Tanıtımına Yönelik Sosyal Medyada Trend Olabilecek Hashtag Planlaması” başlıklı sunumuyla şehir algısının medya yoluyla şekillenme sürecini ve doğru iletişimin kent markasına katkılarını teorik temellerle anlatacak.
ÇÜ İletişim Fakültesi Basın Yayın Tekniği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Filiz Yıldız, “Olumsuz Haberlerin Önüne Geçecek Etkili Sosyal Medya ve Basın Stratejileri Geliştirilmesi” başlıklı sunumda; sosyal medyada doğru bilgiyle öne çıkma, haber kurgusunda pozitif kent anlatısının önemi ve yerel hikâyelerin değerini ele alacak.
ÇÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre Çekici, “Yerel Hikayelerin Keşfi Adana'nın Bilinmeyen Yönlerini Ön Plana Çıkaran Özel Haber Serileri” başlıklı oturumda, medya ile etkili iletişim kurmanın yöntemleri, dijital medya kullanımının kamu kurumlarındaki karşılığı ve iletişim stratejilerinin sürdürülebilirliği değerlendirilecek.
Halkla İlişkilerden Turizme Adana’nın Yeni Medya Yüzü
Seminerin son gününde ÇÜ Turizm İşletmeciliği Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Cihan Yavuz, “Adana'nın Güçlü Yönlerini Tanıtacak Kaliteli İçeriklerin Yaygınlaşmasını Sağlamak Adana'nın Kültürel Ekonomik ve Turistik Potansiyelinin Daha İyi Tanıtılması” konulu konuşmasını sunacak. Program, Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli Özlem Tümenbatur’un “Halkla İlişkiler” sunumuyla sona erecek.