3 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Uluslararası Hibrit Çalıştayda, yurt içi ve yurt dışı birçok üniversiteden alanında uzman isimler deneyimlerini paylaştı.
Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen çalıştaya, 7 ayrı üniversiteden 15 öğretim üyesi ve uzman, “Dijital Dönüşüm: Yapay Zekâ, Din ve İletişimin Yeni Ufukları” konusunda sunumlar gerçekleştirdi.
3 Mayıs Cuma günü saat 09.00’da dört oturumda çalışmalarını sürdüren çalıştayın koordinasyon sorumluluğunu Viyana & Erlangen-Nürnberg Üniversitesinden Dr. Aysun Yaşar üstlendi.
Prof. Dr. Muhammed Özdemir (Düzce Üniversitesi) – “Yapay Zeka, Din ve Felsefe”
Doç. Dr. Talip Demir (Şırnak Üniversitesi) – “Yapay Zeka, Transhümanizm ve Din”
Bilal Düzbayır (Çukurova Üniversitesi) – “Yapay Zeka ve Dini Pratikler” konularında sunumlarını izleyici ile paylaştıkları çalıştayın “Yapay Zeka ve Din” konulu 1. panelinin moderatörlüğünü Çukurova Üniversitesinden Prof. Dr. M. Ali Kirman üstlendi.
Prof. Dr. Ulvi Karagedik (Karlsruhe Üniversitesi) – “Din Eğitiminde Sosyal Medyanın ve Yapay Zeka Kullanımının İmkânları ve Zorlukları”
Tülay Atay PhD & PhD (Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi) – “Yeniliklerin Benimsenmesi Bağlamında Yapay Zeka ve Din”
Dr. SRF Aysun Yaşar (Viyana & Erlangen-Nürnberg Üniversiteleri) – “Yapay Zekânın Dini ve Toplumsal Yapılar Üzerindeki Yönlendirici Rolü” konularında bilgi paylaşımında bulundukları “Yapay Zeka, Din ve İletişim” konulu 2. panelin ardından;
Dr. Öğr. Üyesi Harun Tunç (Amasya Üniversitesi) – “Yapay Zeka ve Toplumsal Cinsiyet”
Dr. Öğr. Üyesi Hasan Sarı (Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi) – “Dini Grupların Dijitalleşme Sürecinde Yapay Zeka” ve
Dr. Ali Aksaç’ın (Çukurova Üniversitesi) – “Yapay Zeka: Yeni Dini Alanın Sosyolojisi” hakkında bilgi paylaşımında bulundukları “Yapay Zeka ve Toplumda Din” konulu 3. panelin moderatörlüğünü ise Düzce Üniversitesinden Prof. Dr. Muhammed Özdemir gerçekleştirdi.
Çalıştayın son oturumunda,
Prof. Dr. Ayşe Aslı Sezgin Büyükalaca (Çukurova Üniversitesi) – “Yapay Zeka Çağında Toplumsal İletişimin Dönüşümü”
Doç. Dr. Sevda Ünal (Çukurova Üniversitesi) – “Yapay Zeka Okuryazarlığı” ve
Doç. Dr. Serkan Bulut’un (Çukurova Üniversitesi) – “Yapay Zeka ve Haber Medyası” konularını ele aldı.
Çalıştayın “Yapay Zeka ve Toplumda İletişim” konulu son panelinin moderatörlüğünü’de Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlker Özdemir üstlendi.
Ortaya konulan tüm çalışmaların ayrıca bir kitap hâline getirileceği ilan edilen çalıştay, toplu fotoğraf çekimleri ile çalışmalarını sonlandırdı.