Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Bulut, Doç. Dr. Meryem Nur Dede ve öğrenciler katıldı. Konferans, birden çok platformda çevrim içi yayınlandı.
26 Mayısta gerçekleşen konferansta kısa bir açılış konuşması yapan Prof. Dr. Sümbül, sözü sunumunu yapmak üzere Doç. Dr. Devkan Kaleci’ye bıraktı. Medya, yeni medya ve bu mecralarda kullanılan teknolojiler hakkında detaylı bilgi veren Doç. Dr. Kaleci, buhar makinelerinin keşfi ile başlayıp günümüze kadar gelen süreçte insanoğlunun keşfettiği yenilikler ve ileri teknolojilere değindi.
Eskiden medya ve sosyal medya mecralarında içerik üretebilmek için alanında bilgi birikimi olan uzmanlara ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Kaleci, gelişen yeni araçlar ve yapay zeka teknolojileri sayesinde fazla bilgi birikimi olmayan insanların da rahatlıkla içerik oluşturabildiğinin altını çizdi.
Çağımızda asıl mesele bilgi sahibi olamamak değil, doğru soruları sorabilmek
Doç. Dr. Kaleci, metaverse gibi daha yeni ve ileri düzey teknolojik araçları kullanma şansı olan mecraların, gerçek dünyamızın tamamını sanal dünyaya taşıma şansı tanıdığını ancak bu mecraların yeterince kullanılamamasının sebebi olarak bilgisayar teknolojilerinin henüz yetersiz kaldığını söyledi.
Metaverse teknolojilerini rahatlıkla karşılayabilen yeni bilgisayar teknolojilerinin gelişmesiyle bu alanın daha hızlı büyüyeceğini ve birçok faliyetin bu mecrada karşılanmaya başlayacağını vurguladı.
ChatGPT ile dünya gündeminin dikkatini çeken yapay zeka teknolojisine de değinen Doç. Dr. Devkan Kaleci, bu teknolojinin verimli kullanılabilmesi için doğru komutların verilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Katılımcıların sorularının yanıtlandığı konferans, ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül’ün, İletişim Fakültesi adına Doç. Dr. Kaleci’ye taktim ettiği teşekkür plaketi ile son buldu.
İletişim Fakültesi Kurumsal İletişim Birimi
Haber: Adem İRGİN
Web Editörü: Esra ULUSAL