İletişim Fakültesi 2021-2022 Mezunlarını Uğurladı

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi mezuniyet töreni büyük bir coşku ile Mithat Özsan Amfisinde gerçekleşti. Törene Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Neslihan Boyan, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet Töreni, İletişim Fakültesi dekanlığı tarafından mezunların yer aldığı videonun gösterimi ve Fakülte Birincisi, Gazetecilik Bölümü öğrencisi Güllü Aslan’ın konuşması ile başladı. Bölüm hocalarına teşekkürlerini ileten Güllü Aslan, mesleğe hazırlanma süreçlerinde aldıkları eğitimin önemini vurguladığı konuşmasında, hayatında yaşadığı tüm engellemelere rağmen istek ve azminin başarıya ulaşmakta önemli olduğunu söyledi

Törende ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç mezun olan öğrencilerine son bir kez daha seslenen konuşmasında “Fakültemizin özgürlükçü, paylaşımcı, eşitlikçi ve barışçıl ortamı sizlere vermeye çalıştığımız eğitimin önemli bir boyutunu oluşturdu. Sizleri dinlemek ve anlamak bizler için her zaman önemli olmuştur. Siz öğrencilerimizin bu ortamın değerlerine bildiğinizi görmek bizleri hep gururlandırdı.” derken öğrencilerine cesur olmalarını öğütledi. “Buradan aldığınız bilginiz, düşünme beceriniz sizlere hayatta cesur olabilmeniz için her anlamda destek olacaktır. Cesaret yanlışlarınızın farkında olup bunu düzeltebilme becerisi, herkesin yanlış dediğine doğru diyebilmek gücüdür. Cesaret, gerçeği aramak, bunu da yüksek sesle dile getirebilmektir. Bu nedenle atacağınız adımlarda kendinize güvenli ve cesur olun. Zira hedeflerinize ulaşabilmenin anahtarı cesarettir.”

ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan, yoğun programından dolayı ÇÜ İletişim Fakültesi Mezuniyet Törenine katılamayan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in mesajını ileterek sözlerine başladı. Prof. Dr. Neslihan Boyan; “Bugün dünyanın yaşadığı hızlı değişim sürecinde iletişimin gücünü hepimiz daha yakından görüyoruz. Zor bir rekabet ortamı sizi bekliyor, ancak unutmayın ki mücadele etmekten vazgeçmediğinizde başarılı olursunuz. Vatanınıza karşı sorumluluk duygusu ile kendinizi geliştirmeye devam edin” diyerek, ÇÜ İletişim Fakültesi akademisyenlerine ve mezunların ailelerine emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Törende Fakülte ikincisi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Fatma Zalim ve Fakülte üçüncüsü Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Gülben Arıcı ve İletişim Bilimleri Bölümü öğrencisi Eda Nur Yastı’ya ödül ve diplomaları öğretim üyeleri tarafından takdim edildi. ÇÜ İletişim Fakültesi 2021-2022 mezuniyet töreni Radyo, Televizyon Sinema, Gazetecilik ve İletişim Bilimleri bölümünden mezun olan öğrencilere diplomalarının bölüm öğretim üyeleri tarafından verilmesi ile sona erdi.

Öğrencilerin ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği mezuniyet töreninde dört senelik zorlu lisans eğitimleri sonrası diplomalarına kavuşan mezunlar kep atma töreni ile mezuniyetlerini kutladılar.