Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Birimi (CTS) Tanıtım Semineri

ÇÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen seminere, ÇÜ CTS Birim Koordinatörü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, AKDAM derneğinden Muhal İkikardeş, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, cinsel taciz ve saldırıların küresel düzeyde sık rastlanılan bir durum olduğuna dikkat çekerken, “İletişim Fakültesi Dekanlığı olarak CTS Birimini ve kuruluş amacını destekliyoruz. Üniversitemiz birim yöneticilerin de birime destek sunmasının önemli olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇÜ Kadın sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) bünyesinde kurulan Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Biriminin tanıtım sunumunu gerçekleştiren, Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, Türkiye’de 203 üniversiteden sadece 38’inde bu birimin bulunduğunu belirterek, Çukurova Üniversitesi’nin de bu Üniversiteler arasında yer alıyor olmasının çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Yarpuz-Bozdoğan, kuruluş amaçlarının kesinlikle yargılama ve soruşturma olmadığını, tamamen destek birimi olarak görevlerini icra etmek olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, CTS biriminin kurulmasının önemli bir adım olduğunu ancak akademik, idari personel ve öğrenciler arasında şiddete karşı bir bilinç sağlamanın çok daha önemli olduğunu, bu nedenle birimi tanıtmak ve anlatmanın gerekliliğinden bahsetti.

CTS birimin çalışma şekline yönelik örnekleri de paylaşan Prof.Dr. Yarpuz-Bozdoğan, adli sonucu olan bir fiil gerçekleşmedikçe, birimlerine başvuranın isteği dışında asla bir işlem yapmadıklarını ve kimliklerini gizli tuttuklarını, kişinin isteği doğrultusunda hukuki veya psikolojik destek verdiklerini önemle vurguladı.

Programın sonunda katılımcıların sorularını da yanıtlayan Prof.Dr. Yarpuz-Bozdoğan, kampüs içerisinde fiziki koşulların iyileştirilmesi ve daha güvenli hale getirilmesi için Üniversitemiz Rektörlük birimleri ile ortak çalışmalarının da olduğunu belirtti.