Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü İF STÜDYO’nun konuğu oldu.

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi İF STÜDYO bünyesinde hazırlanan “Tarım Gündemi” ve “Feminist Stüdyo” programlarına sırası ile konuk olan Güllü, Türkiye’de yaşayan kadınlarımızın hakları ve kadın Federasyonu olarak bu konuda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Müge Kantar Davran’nın hazırlayıp sunduğu 100.9 Radyo Üniversite’nin sevilen programı Tarım Gündemi’nin konuğu olan Canan Güllü, kırsal kesimde mevsimlik işçi olarak çalışan kadınlarımızın haklarını korumak konusunda Federasyonları bünyesinde bulunan derneklerin yaptığı çalışmalardan bahsetti.

İlk bölümünün çekimlerine başlayan Feminist Stüdyo programında Makbule Rümeysa Kılıç’ın da konuğu olan Canan Güllü, öncelikle Feminist Stüdyo’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başladı.

Kadın derneklerinin tarihsel sürecine değinen Canan Güllü, bu konuda derneklerinin ve kendilerinin verdiği mücadeleye, gelişen teknoloji ile uyum içerisinde, geçmiş ve gelecek nesiller arasında bağ kurma çabalarını aktararak, bu konuda Türkiye Kadın Denekleri Federasyonu’nun attığı adımların altını çizdi.

Güllü, dünyada ve ülkemizde devam eden pandemi süreci ile birlikte, kadınlarımızın daha sık şiddete maruz kaldıklarına tanık olduklarını ve bu konuda teknolojinin nasıl olumlu yönde kullanılabildiği konusunda da önemli bilgiler verdi. Konu ile alakalı Sabancı Vakfı ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun ortak çalışması ile geliştirdikleri bazı mobil uygulamaların, kadınlarımızın hayatını nasıl kolaylaştırdıkları hakkında önemli örnekleri de paylaştı.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu olarak, şiddet, psikolojik destek, maddi, manevi ve hukuki konularda kadınlarımızın yanında olabilmek için, Türkiye’nin 81 ilinde barolar ile girdikleri iş birliğine değinen Başkan Güllü, sözlerini şu cümlelerle noktaladı.

“Bizim yaptığımız sadece bilgi vermek yol göstermek değil. Bazen devletin imkanları ile maddi ve manevi, olmadı kendi kasamızdan yardımlarda bulunuyoruz. Avukat mı lazım? Avukat veriyoruz. Psikolojik destek mi lazım? Bu konuda deneyimli psikologlarımızla kadınlarımızı destekliyoruz. Eşit bir Türkiye yaratabilmek için gece gündüz mücadele veriyoruz” ifadelerini kullandı.