İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Akreditasyon Ara Değerlendirme Süreci gerçekleştirildi

27 Şubat 2020 tarihinde, gerekli bütün saha incelemeleri ve denetimlerden geçtikten sonra İletişim Araştırmaları Derneğİ (İLAD) İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK)  tarafından Akredite olmaya hak kazanan Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, 2 yılını doldurdu ve Akreditasyon Ara Değerlendirme Sürecine girdi.

Süreç kapsamında İLEDAK Ara Değerlendirme ekibi, 6 Ocak Perşembe günü ÇÜ İletişim Fakültesi’ni ziyaret edip çalışmalarda bulundu.

Çalışmalar çerçevesinde, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün öğrencilere sunduğu imkanları yerinde görmek isteyen İLAD Ara Değerlendirme Ekibi Başkanı Prof. Dr. Dursun Gökdağ ve Prof.Dr. Hale Künüçen , bölümün derslikleri ve uygulama birimlerinde incelemelerde bulundu.

İLAD Ara Değerlendirme ekibi, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün eğitim ve öğretim sürecini ve akademik çalışmalarını yakından inceledi.

Saha incelemelerinin ardından Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyeleri ve öğrencileri ile bire bir görüşen İLAD Ara Değerlendirme Ekibi Başkanı Prof. Dr. Dursun Gökdağ ve Prof.Dr. Hale Künüçen ilk gün çalışmalarını sonlandırdı.

İncelemenin 2. günü Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyeleri ve İLAD yetkililerinin katıldığı bir inceleme ve bilgilendirme toplantısı ile devam etti.

ÇÜ İletişim Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşen toplantıda, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç İletişim Fakültesi’nin ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün olanakları ve yenilikleri hakkında kısa bir sunum gerçekleştirdi.

Ardından kürsüye çıkan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, Akreditasyon Ara Değerlendirme Süreci ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyelerini tanıtarak sunumuna başlayan Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, bölümü tercih eden öğrenci skalası ve mezun öğrencilerin yeterlilikleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

ÇÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin ve mezunların Türkiye ve Dünya çapında imza attıkları başarılardan örnekler sunan Sümbül, bu başarılarda İletişim Fakültesi’nin akademik kadrosunun çalışmalarının ve imkanlarının önemini vurguladı.

Sunumun ardından İLAD/İLEDAK Ara Değerlendirme Ekip Başkanı Prof. Dr. Dursun Gökdağ ve Değerlendirici Prof. Dr. Hale Künüçen’in sorularının yanıtlanması ile tamamlanan ÇÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünün Akreditasyon Ara Değerlendirme Çalışmaları, İletişim Fakültesi’ndeki incelemeleri değerlendirmek üzere sona erdi.