Film Festivallerinde Başarımız Sürüyor

Bu yıl Yunus Emre Anısına düzenlenen III. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali’nde, 11-12-13 Aralık 2020 tarihlerinde, Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak 47 kısa film ve 3 uzun metraj film çevrimiçi gösterildi. Yarışma seçkisinde Ulusal ve Uluslararası 16 film yer aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Türk Kızılay, Yunus Emre Enstitüsü, Beyoğlu Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi ve daha birçok kamu ve özel kuruluşun katkıları ile düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu festivalde, sinemaseverler www.dostlukfilmfestivali.com’a üye olarak Türkiye’nin her yerinden filmleri ücretsiz olarak izleyebildiler.
Beş değerli ödülün sahiplerini bulduğu Festivalin Ödül Töreni 14 Aralık Pazartesi Günü Grand Pera’da gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı’nın pandemi şartlarına uygun olarak gerçekleştirilen ödül törenine; Kültür Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Türk Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy katıldı.
Ödül töreni saat 17.00 itibariyle www.dostlukfilmfestivali.com ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.
Ödül Töreninde Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencilerinden Birhat Temel, Vaveyla filmi ile Fono Film Post Prodüksiyon Ödülünün sahibi oldu.
Fakültemize 3 Ödül de 8. Uluslararası İpekyolu Film Festivali’nden

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği SETEM’in düzenlediği 8. İpek Yolu Film Festivali Ödül Töreni ise 7 Aralık 2020 Pazartesi saat 15:00’da düzenlendi.
 https://setem.org.tr sitesi üzerinden online gerçekleştirilen törende, Ulusal Ödüller Belgesel Dalında, Çukurova Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Ahmet Keçili’nin yazıp yönettiği, Necati Öz’ün Kurgu koltuğunda yer aldığı “Seval” En İyi Yönetmen Ödülü, En İyi Kurgu Ödülü ve Uluslararası Kısa Film Kategorisinde ise İpekyolu Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

Aynı festivalde yine Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Mert Eşberk’in yazıp yönettiği “Non Linear Kısa Film” ise finalistler arasına adını yazdırma başarısını gösterdi.