Fakültemiz Pandemi Günlerinde de Ödül Almaya Devam Etti

A picture containing grass, holding, woman, peopleDescription automatically generatedShortcut Prodüksiyon tarafından düzenlenen Ev Yapımı Kısa Film Yarışması’nda, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Mert Eşberk “On Dokuz” isimli kısa filmi ile başarılı ilk 4 kısa film yönetmeni arasında yer alarak, mansiyon ödülünün sahibi oldu. “Kolektif iyileşme sürecinde hayallerimizi canlandıracak genç sinemacılara açık çağrı” şeklindeki duyuru ile Shortcut Prodüksiyon tarafından düzenlenen yarışmada, 143 kısa film değerlendirildi. Pandemi sürecinde yurttaşlık bilinci ile evde kaldığımız süreçte, yaratıcılıkta sınır tanımayan sinemanın, salgınla mücadelemizi görünür kılması ana fikrini taşıyan yarışmada, fakültemiz Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Necati Öz de finalistler arasında yer alarak başarımızı arttırdı.

“Akbank Kısa Film Festivali’den Ödül”

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen "Akbank Kısa Film Festivali" yarışmasının kazananları yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında online düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu.

"Ulusal Yarışma Kategorisi", "Uluslararası Yarışma Kategorisi" ve "Akbank Kısa Film Forum Senaryo Yarışma Bölümü"nden oluşan yarışmaya, bu yıl 74 ülkeden 2 bin 217 kısa film başvuru yaptı.Yarışmanın kazananları, Ceyda Düvenci'nin sunumuyla Akbank Sanat Instagram hesabından gerçekleşen canlı yayınla açıklandı. "Ulusal Yarışma Kategorisi"nde bu yıl "En İyi Kısa Film" mansiyon ödülünün sahibi, “Dede” adlı filmi ile ÇÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Ahmet Keçili oldu.

Bir Ödül de Beykoz Kısa Film Yarışması’ndan

Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen “Korona Günlerinde Evde Hayat” konulu kısa film yarışmasında da Fakültemiz Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Eren İlbuğa,” Evde Hayat Var” isimli kısa filmi ile ilk 8’e girmeyi başardı. Covid-19 ile mücadele sürecinde sinema vasıtasıyla sesini duyurmak isteyen amatör ve profesyonel tüm katılımcılara açık olan yarışmada 216 kısa film yarıştı.