Genç İletişimciler Ödül Töreni

Çukurova İletişim Fakültesi'nin Büyük Başarısı

Aydın Doğan Vakfı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti iş birliğiyle düzenlenen 30. Genç İletişimciler Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi en fazla ödül alan fakülte oldu.

ÇÜ İletişim Fakültesi öğrencileri, 5’i yazılı dalda, 1’i işitsel dalda olmak üzere 3 birincilik, 2 ikincilik, 1 üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleşen törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Cemiyet olarak Aydın Doğan Vakfı’nın 30 yıla yakın süredir düzenlediği yarışmaya katkıda bulunmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Arzuhan Doğan Yalçındağ ise bu yıldan itibaren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin de yarışmaya katkı sunacağını belirtti.

Ödül törenine, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Yasemin Ünlü, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Dursun ve ödül alan öğrenciler katıldı.

Yarışmaya, 486 öğrenci 537 projeyle katıldı

36 üniversitenin iletişim fakültelerinden yazılı, görsel, işitsel ve internet yayıncılığı dallarında 486 öğrenci 537 projenin değerlendirildiği yarışmada, 21 üniversiteden 59 öğrencinin toplam 43 projesi ödüle değer bulundu.

Yazılı dalda haber ve haber araştırma kategorisinde Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Sudet Karagöz, "Alper, Venhar Hanım ve SMA Hastaları" başlıklı araştırma haberiyle birinciliğe layık görüldü. Karagöz, ödülünü Aydın Doğan Vakfı Kurucusu ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın elinden aldı.

Mizanpaj kategorisinde Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Çiğdem Akdoğan "Anlatı" dergisinin kapak tasarımıyla birincilik ödülüne değer görüldü.

İşitsel dalda radyo haber spikerliği kategorisinde, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Çağrıbey Çakır “Radyo Atina” isimli haber programıyla birincilik ödülünün sahibi oldu.

Röportaj kategorisinde Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Çağdaş Ak “Silinen Bir Geçmişin Üstüne Yeni Bir Yaşam” röportajıyla ikincilik, haber/haber araştırma dalında Asım Çetin “Karaisalı Tarım Emekçileri” haberi ile yine ikincilik, spor kategorisinde ise Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Mehmet Şahutoğlu “Cem Dizdar’la Spora Manşet Attık Futbol Bizi Anlatıyor” röportajıyla ile üçüncülük ödülünü aldı.