Haberler

...

Sandıktan Çıkan Kültür

 

“Sandıktan Çıkan Kültür” Projesi’nin Açılışı Mersin Üniversitesi’nde Yapıldı

 

 

 

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliği ile Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından gerçekleştirilen "Sandıktan Çıkan Kültür" adlı projenin ilk aşaması Mersin Üniversitesi’nde başladı.

 

Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış toplantısına Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Proje Koordinatörü Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.



 

26-28 Şubat tarihleri arasında atölye çalışmalarının yapıldığı projenin açılış toplantısında konuşan Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu, bir metafor olarak sandıkların aslında geçmişimizi temsil ettiğini, geçmişten bugüne, bugünden geleceğe bir kültürel miras taşıyıcısı olduğunu belirtti. Öğrencilerin katılımıyla önemli bir çalışmaya imza atıldığını belirten Prof. Dr. Doğan Topçu, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Muzaffer Sümbül ise yaptığı konuşmada “Sandıktan Çıkan Kültür’’ projesinde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Lale Kabadayı, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Recep Ünal ve Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dürdane Merve Tarlabölen Solmaz’ın, proje eğitmeni olarak görev yaptıklarını bildirdi. Ayrıca Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde daha önce bu projeyi gerçekleştiren Hilal Erkan, Damla Karyağ, Gülben Arıcı, Necati Öz, Devrim Zengin, Mert Eşberk, Necati Arıcı’nın da yer aldığı projenin iki aşamalı gerçekleştiğini ifade eden Prof. Dr. Sümbül, “İlk olarak projeye katılmak isteyen 6 öğrencinin aile tarihiyle ilgili bellek çalışması yaptık, daha sonra da bu 6 öğrenci ve Çukurova Üniversitesi öğrencileri ile aile açısından önemi bulunan bir nesneden hareketle öğrencinin bir aile büyüğü ile röportaj ve çekimler gerçekleştirdik.” dedi.

 

Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, daha önce yapılan çalışmalardan da örnekler sunarak, burada çekilen filmlerin 28 Şubat Cuma Saat 14.00’te Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gösterildiğini, 3 Nisan Cuma Saat 14.00’te ise Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nda gösterileceğinin altını çizdi.



 

Bununla birlikte proje kapsamında Gençlik Spor Bakanlığı’nın Gönüllülük Yılı olması itibarıyla proje kapsamında Huzurevi ve köy ziyaretleri gerçekleştirilerek çekilen filmlerin gösterimi yapılacak.

 

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu tarafından Prof. Dr. Muzaffer Sümbül’e teşekkür belgesi takdim edildi. Prof. Dr. Muzaffer Sümbül tarafından da Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu ve Prof. Senem Duruel Erkılıç’a katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.